Det finnes mange isoppskrifter. Den Oscar bruker er egentlig en parfait-oppskrift, men den funker som is også.
Oppskrift
Til en god porsjon visper du sammen til lett eggedosis:
VISP: Denne oppskriften krever visping.
Foto: Helena Rønning / NRK- 6 egg
- 6 ss sukker
Visp krem av:
SMAK: Oscar skraper ut vaniljefrøene med en teskje.
Foto: Igor Tratkowski / NRK- 3 dl kremfløte
- 1 ss sukker og frøene fra 2 vaniljestenger.
Bland eggedosis og krem sammen.
Frysing
Enten kan du fryse den slik den er i en form og ta den opp litt før servering. Da har du en deilig parfait.
Eller så kan du ha den bolle, putte den i fryseren og røre rundt en gang i halvtimen i et par timer. Da får du vannkrystallene ut av isen.
Eller så kan du ha den i en ismaskin slik Oscar gjør.
Servering
Det som er fint med vaniljeis er at det passer til alt. Oscar liker godt å strø knust kjeks på, sjokoladesaus, jordnær, bringebær eller blåbær. Noen ristede nøtter er også godt, for ikke å snakke om stekte epler.
KALDT: Selv om det er litt kaldt ennå, smaker det med hjemmelaget is.
Foto: Igor Tratkowski / NRK