Oscar (4) har spist og laget pizza med makrell i tomat mange ganger. Det smaker mye bedre enn det høres ut som. I tillegg er det billig og veldig lett å lage.
Deig
Begynn med pizzadeigen. Bland sammen til en glatt deig.
4 dl hvetemel, 1,5 dl vann, 0,5 pk. tørrgjær og 3 ss olivenolje.
Du kan også ha oppi en skvett melk hvis du vil at deigen skal bli litt myk. La den heve og kjevle den ut til den tykkelsen du vil ha.
Fyll
Til en mellomstor pizza trenger du en boks makrell i tomat av god kvalitet. Knus den i en bolle sammen med to fedd hvitløk og litt sort pepper.
Det kan være godt å ha biter av soltørkede tomater, løk, et par hermetiske tomater, chili, kapers, og kalamata oliven.
Fordel fiskemassen på pizzaen og ha på mozzarella, gauda, Jarlsberg, cheddar eller en blandinga av alle.
Det som i hvert fall gjør susen er litt parmesan på toppen.
Dryss over de urtene du liker og stek på høy varme i ca. 10 minutter. Del opp i passe stykker.
– Jeg liker best stykkene i midten, sier Oscar.