Fiskepinner står ofte på menyen hos familien Blakseth. Oscar liker å lage mat og fiskepinnene er noe av det første han lærte seg å lage.
Hvis du kjøper ferdig filet i butikken, tar det ikke så lang tid å steke noen pinner. Det blir også mye bedre en fabrikklagde. Det dyppe dem i cornflakes synes barn er gøy, det smaker godt og knaser i munnen.
Her er oppskriften til fire personer:
500 gram hvit fiskefilet (Sei, torsk eller brosme f.eks.)
2 egg
4 ss hvetemel + litt salt og pepper
4 dl cornflakes
Forberedelser
Ta ut beina av fiskefileten og skjær den i passe stykker, men ikke for små. Ha mel, cornflakes og egg i hver sin skål eller tallerken. Bland i litt salt og pepper i melet og knus cornflakesen slik at flakene blir litt mindre. Visp lett sammen eggene.
Fremgangsmåte
Dypp fiskebitene i mel, så egg og til slutt i cornflakes. Du blir litt klissete på hendene så det er fint å ha alt klart før du begynner.
Når fisken er panert setter du stekepanna på middels varme og har godt med godt smør og litt olje i.
Stek fisken til cornflakesen er blitt gyllen på begge sider. Det gjør ikke noe om ikke fisken er helt gjennomstekt. Varmen fortsetter å jobbe etter at du har tatt bitene opp av panna. Du kan også legge de inn i ovnen på 50–60 grader, til alle bitene er stekt.
Tilbehør
Oscar elsker revne gulrøtter og eple til. Rømme og noen dråper sitron må med. Han liker også godt en dipp med egg, kapers og estragon.
Dipp
Ett hardkokt egg grovhakket.
En spiseskje hakket frisk estragon (tørket kan gå til nød).
En ts hakkede kapers.
2 dl majones
Bland alt sammen og krydre med noen dråper sitronsaft, salt og pepper.