Hopp til innhold

Oscars hjemmelagde fiskepinner med cornflakes

Når familien til Oscar (4) skal ha fiskepinner til middag, er det han som lager dem.

Oscar Blakseth (4) steker fiskepinner med cornflakes.

STEKING: Når du steker fiskepinner er det viktig å ha middels til svak varme. Da blir paneringen gyllen og fisken blir ikke tør.

Fiskepinner står ofte på menyen hos familien Blakseth. Oscar liker å lage mat og fiskepinnene er noe av det første han lærte seg å lage.

Hvis du kjøper ferdig filet i butikken, tar det ikke så lang tid å steke noen pinner. Det blir også mye bedre en fabrikklagde. Det dyppe dem i cornflakes synes barn er gøy, det smaker godt og knaser i munnen.


Her er oppskriften til fire personer:

500 gram hvit fiskefilet (Sei, torsk eller brosme f.eks.)

2 egg

4 ss hvetemel + litt salt og pepper

4 dl cornflakes

Forberedelser

Ta ut beina av fiskefileten og skjær den i passe stykker, men ikke for små. Ha mel, cornflakes og egg i hver sin skål eller tallerken. Bland i litt salt og pepper i melet og knus cornflakesen slik at flakene blir litt mindre. Visp lett sammen eggene.

Fiskefilet

BEINFRITT: De fleste liker at fisken som serveres er uten bein. Oscar bruker en fiskepinsett til å trekk ut fiskebeina.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

Fremgangsmåte

Dypp fiskebitene i mel, så egg og til slutt i cornflakes. Du blir litt klissete på hendene så det er fint å ha alt klart før du begynner.

Når fisken er panert setter du stekepanna på middels varme og har godt med godt smør og litt olje i.

Fisk og cornflakes

PANERING: Å få til en krisp overflate er ganske fort gjort. Dypp i mel, egg og knust cornflakes eller brødrasp.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

Stek fisken til cornflakesen er blitt gyllen på begge sider. Det gjør ikke noe om ikke fisken er helt gjennomstekt. Varmen fortsetter å jobbe etter at du har tatt bitene opp av panna. Du kan også legge de inn i ovnen på 50–60 grader, til alle bitene er stekt.

Tilbehør

Oscar elsker revne gulrøtter og eple til. Rømme og noen dråper sitron må med. Han liker også godt en dipp med egg, kapers og estragon.

Dipp

Ett hardkokt egg grovhakket.

En spiseskje hakket frisk estragon (tørket kan gå til nød).

En ts hakkede kapers.

2 dl majones

Bland alt sammen og krydre med noen dråper sitronsaft, salt og pepper.

Oscar Blakseth

MIDDAG: Maten smaker ekstra godt når han hadde laget det selv.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark