Odins soldater takker Ellingsen

Talsperson for Odins soldater takker Jan-Arild Ellingsen for støtten. Frp-politikeren får imidlertid ingen støtte av sitt eget parti.

Talsperson for Odins soldater, Ronny Alte, takker Jan Arild Ellingsen (Frp).

– Jeg synes det er bra at en politiker våger å stå fram, sier Alte til NRK.

Frp-politiker Jan-Arild Ellingsen sa i Politisk kvarter på NRK P2 tirsdag morgen at Odins soldater fortjener honør for å ville bidra til å redusere kriminaliteten.

Etter Politisk kvarter var statsminister Erna Solberg (H) raskt ute for å ta avstand fra uttalelsene fra Ellingsen.

Også Frp-leder Siv Jensen tar avstand fra uttalelsene til Ellingsen.

– Jeg er ikke enig i Ellingsens uttalelser. Jeg mener at det er politiets oppgave å bidra til trygghet i det norske samfunnet. Og det gjør de på en god måte, sier Jensen.

– Personlig yttring

Alte sier til Dagbladet at gruppen også har fått støtte fra stortingsrepresentanter fra både Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet. Frps stortingsgruppe er imidlertid klar på at Ellingsens ikke snakker for partiet.

– Dette er Ellingsens personlige ytring, sier Frps parlamentariske leder Harald Nesvik til NTB.

Venstre-leder Trine Skei Grande har ingen tro på at Venstre-politikere har støttet Odins soldater.

– Venstre tar sterkt avstand fra både Pegida, Norwegian Defense League, Soldiers of Odin og andre høyreekstreme og fremmedfiendtlige grupperinger, sier hun.

Viser til straffeloven

Odins soldater har den siste tida patruljert ute i gatene i flere norske byer, ikledd svarte hettegensere med vikinghjelm og norsk flagg på ryggen. Flere av gruppens medlemmer har tilknytning til kriminelle miljøer, opplyser politiet, som nå følger Odins soldater med skepsis.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) fra Larvik gir gruppen en kald skulder.

– Det er politiet som skal trygge våre gater, og de samarbeider godt både med vekterselskaper og frivillige som Natteravnene. Jeg har vanskelig for å se at Odins soldater har noen rolle i denne sammenhengen, sier han.