Hopp til innhold

OBS-varsel: Det kan bli glatt

– Nedbør og temperatur nær null grader kan lokalt gi vanskelige kjøreforhold fra tirsdag kveld frem til onsdag morgen, melder Meteorologisk institutt.

Snøen har lagt seg ved siden av veien på E18 ved Islandkrysset.

OBS-VARSEL: Meteorolog Terje Alsvik Walløe sier det kan bli vinterglatte veier noen steder. – Så sent på sesongen, når folk har vendt seg til at det er bare veier, så er det greit å være oppmerksom på at det kan være glatt rundt omkring, sier han. (arkivbilde)

Foto: Tipser

Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel om lokalt vanskelige kjøreforhold, særlig natt til onsdag og onsdag morgen.

Varselet gjelder for Vestfold, Agder-fylkene, Telemark, Buskerud, Østfold, Oslo og Akershus, fra klokken 20.00 tirsdag til klokken 09.00 onsdag.

Nedbør og temperatur nær null grader kan lokalt gi vanskelige kjøreforhold fra tirsdag kveld frem til onsdag morgen. Bruk dekk som passer forholdene, heter det i varselet.

Også i Hedmark og Oppland kan været påvirke trafikken. Varselet her gjelder til klokken 10 onsdag.

– Snø kan lokalt gi vanskelige kjøreforhold fra tirsdag kveld frem til onsdag formiddag. Regn som fryser på bakken kan forekomme lengst sørøst i Hedmark onsdag morgen, ifølge Meteorologisk institutt.

– Vinterglatt noen steder

Terje Alsvik Walløe, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, ber bilister være oppmerksomme på at de kan møte glatte veier om de skal ute å kjøre om natta eller tidlig onsdag.

– Nedbøren kommer opp sørfra i løpet av sen ettermiddag og kveld. Nå på dagen vil nedbøren smelte når den treffer bakken, men når solen går ned, kan den legge seg på noen veier, særlig inn i fylket. Da skal man være oppmerksom på at det kan være vinterglatt noen steder, sier han.

Dette vil imidlertid smelte bort tidlig på dagen onsdag.

– At vi får noen vinterlige tilbakefall, skjer nesten hvert år. Når man håper det er vår, er det fort at det kommer slike tilbakeslag. Men vi ser ikke noen flere nå i første omgang, så det er nok siste gang på en stund at det blir fare for noen glatte veier.