Obduksjonsrapporten: Gir ingen svar

Den foreløpige obduksjonsrapporten gir ikke politiet noe sikkert svar på hvordan 52 år gamle Terje Sjåberg ble drept i høyblokka i Skien.

Brann i Gamlegrensa i Skien

DØD FØR BRANN: Her i leiligheten i første etasje ble Terje Sjåberg funnet. Politiet mener han ble drept før brannen startet.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

Det forteller politiadvokat Kjell Ove Ljosåk i Sør-Øst politidistrikt til TA torsdag ettermiddag.

52-åringen ble funnet død i en leilighet i ei høyblokk i Gamlegrensa i Skien mandag kveld etter at det var full utrykning til en brann. Politiet har informasjon som gir dem god grunn til å tro at han ble drept før det ble tent på i blokka.

Brannvesenet klarte å slukke brannen raskt, men rundt 50 personer som bodde i blokka måtte evakueres.

Politiet pågrep en 30-årig mann og ei 27-årig kvinne, som skal ha kjent mannen. Onsdag ble siktelsen for mannen utvida fra grovt skadeverk på leiligheten og boligblokka til drap.

Mann siktet for drap i Skien

Politiadvokat Kjell Ove Ljosåk ønsker ikke å kommentere opplysninger TA har fra politikilder om at Sjåberg er påført knivstikk i halsen.

– Som sagt gir ikke obduksjonsrapporten noe klart svar om dødsårsaken og vi ønsker ikke å komme med ytterligere detaljer fra rapporten, sier Ljosåk.

Ingen sikker identifisering

Den foreløpige obduksjonsrapporten gir heller ikke noe endelig bekreftelse på at det var Sjåberg som døde i brannen.

– Vi har ingen grunn til å tro noe annet, men det må gjøres ytterligere undersøkelser for å slå dette fast med sikkerhet, sier Ljosåk til TA.

Det kan ta flere uker før den endelig obduksjonsrapporten er klar.

Begge de siktede ble varetektsfengsla av Nedre Telemark tingrett onsdag.

30-åringen er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden. Han er underlagt full isolasjon de to første ukene.

Den 27 år gamle kvinnen er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud.