Hopp til innhold

Nominert til ordførerkandidat etter partibråk

Magnus Straume er foreslått som ordførerkandidat på Drangedal Arbeiderpartis liste før høstens kommunevalg. Bråk i partiet førte til at det forrige forslaget ble forkastet.

Magnus Straume
Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

Etter uenighet i partiet i fjor høst, ble det satt ned en ny nominasjonskomité som nå har kommet med sitt forslag til ordførerkandidat. Straume står på topp, men han vil ikke slippe jubelen løs helt ennå.

– Det er et forslag fra nominasjonskomiteen som nå skal ut til de ulike lagene i en ny runde, før nominasjonsmøtet skal avgjøre det. Så jeg er veldig ydmyk i forhold til den prosessen, sier Magnus Straume til NRK.

Uro innad

I høst proklamerte drangedalsordfører Karianne Sydtveit Reiten at det ikke var plass til både henne og Straume i kommunestyret. Dermed fikk Straume beskjed fra den første nominasjonskomiteen at han ikke kunne stå på nominasjonslista.

Da det kom ut, ble det bråk i partiet. Det førte til at nominasjonskomiteen ikke klarte å legge fram en fullstendig liste på nominasjonsmøtet. Dermed ble en ny nominasjonskomité utnevn, og arbeidet med å få på plass en ny nominasjonsliste startet.

Straume innrømmer at bråket har tatt på, men han påpeker at han aldri har vurdert å trekke seg.

– Jeg fikk så utrolig mange positive tilbakemeldinger, og derfor synes jeg det ville være feigt av meg å trekke meg. Jeg hadde følt at jeg også hadde latt partiet i stikken, for det var ingen andre som ønsket å være ordførerkandidat.

Les også: For få ønsker å stå på politiske lister

Les også: Aarebrot: – Unge politikarar treng barnepass

Ser framover

Straume har blitt kritisert for å være vanskelig å samarbeide med og for å ta for stor plass i partiet. Selv innrømmer partiveteranen at det kan ligge noe i det.

– I en konflikt er det to parter, og her er jeg den ene parten. Da må det være noe galt med meg, det forstår jeg. Men at det er så galt som enkelte skal ha det til, skjønner jeg ikke.

Straume vil ikke gå med på at det interne bråket kan ha svekket partiet. Tvert imot.

– Når vi får på plass den nye lista og en ny partileder, tror jeg partiet kommer styrket ut av det hele. Men det avhenger også mye av hvordan jeg oppfører meg framover. Mye hviler på mine skuldre, og jeg er ydmyk for den tilliten et flertall av nominasjonskomiteen har vist meg, sier Straume til NRK.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

En blodig Trump med en hevet knyttneve like etter attentatforsøket. Bak ham veiver det amerikanske flagget.

Senator fra Telemark etter Trump-attentat: – Vi må roe oss ned

Mannskaper fra flere nødetater står ved en båthavn på Tjøme.

Funn av død kvinne etter leteaksjon på Tjøme