Nå skal sommervikarene passe på byen

– Dette er kremen av norsk ungdom, sier Frank Gran hos politiet i Vestfold. Politisommervikarene i Tønsberg hadde sin første arbeidsdag på mandag.

Politisommervikarene i Tønsberg 2015

TAR DELVIS OVER: Årets sommervikarer hos politiet i Tønsberg er allerede i gang. Mandag gikk en tredjedel av politibetjentene i Tønsberg ut i ferie.

Foto: JOHN-ANDRE SAMUELSEN/NRK

– Nå som vi er nyutdannede er alt i jobben spennende, sier en smilende Camilla Røstad, én av årets 14 sommervikarer hos politiet i Tønsberg.

I går gikk en tredjedel av de faste politibetjentene ut i ferie, og det er unge politifolk som nettopp har blitt ferdig med grunnutdanningen som skal erstatte dem.

– Endelig er vi ferdig utdannet, og vi har vært så heldige å få sommerjobb. Jeg gleder meg veldig til å begynne å jobbe og bruke det vi har lært på skolen, sier Røstad.

Politisommervikar Camilla Røstad

SOSIAL JOBB: Sommervikar Camilla Røstad trives veldig med å jobbe med mennesker, og gleder seg mest til å gå i byen og snakke med innbyggerne – blant annet på Brygga.

Foto: JOHN-ANDRE SAMUELSEN

Frank Gran, leder for ordensavdelingen hos politiet i Tønsberg, har sett fram til sommervikarenes inntog.

– Vi er heldige som har fått så mange nye sommervikarer. De er dyktige, kan de nyeste lovene og reglene og er svært motiverte. Den energien og iveren de har nå, etter tre års utdanning, håper vi at alle innbyggerne i Vestfold vil nyte godt av, sier han.

– Alt er spennende

Røstad kjenner godt til fylket fordi hun har vært i praksis hos politiet i Tønsberg.

– Jeg trives veldig med å jobbe med mennesker, så jeg gleder meg mest til å treffe folk i Tønsberg og snakke med dem, sier hun.

Tønsberg er kjent for sitt yrende folkeliv om sommeren. Det tror sommervikar Mansour Tadayyon vil by på utforinger som ikke finnes i så mange andre byer.

Politisommervikar Mansour Tadayyon

VENTET LENGE: Sommervikar Mansour Tadayyon har ventet på første dag på jobb helt siden han startet på utdanninga. – Første dag var kjempespennende, sier han.

Foto: JOHN-ANDRE SAMUELSEN

– Uansett hva folk gjør når de er ute i sommer må vi vise dem respekt og håndtere dem på en ordentlig måte. Det blir utfordrende, sier han, som håper at folk vil ta dem på samme alvor som mer erfarne politifolk.

– Vi skal jobbe for at innbyggerne får samme behandling av oss.

– God opplæring

Gran forsikrer at politistudentene får god opplæring, og i går fikk de praktisert våpenbruk på skytebanen på Håsken i Andebu.

– Det gjorde de fordi politiet er bevæpnet for tida vi forbereder dem på alle muligheter. Vi vil prøve å få igangsatt straksetterforskning, og dette må de trenes på selv om de er nylærte.

Sommervikarene får også opplæring i prosjektet «Bry deg uteliv – Tønsberg», som politiet samarbeider med utelivsbransjen, Tønsberg kommune og Lions om. Prosjektet handler om at arenaen for narkotikabruk har flyttet seg fra hjemmet til utelivet.