Hopp til innhold

Hva er galt med denne melkekartongen?

Denne melkekartongen er ikke helt som andre melkekartonger. Ser du hva som er galt?

Melkekartong

Finn feilen! Ser du hva som mangler på denne kartongen?

Foto: Kristin Rivrud / NRK

Ved første øyekast kan dette se ut som en helt ordinær kartong med halvannen liter Lettmelk fra Tine . Det er den ikke. Ser du hva som er galt med kartongen? Du får svaret om du leser videre nedover i artikkelen.

Kartongen ble tatt med hjem fra en butikk i Larvik, og havnet i kjøleskapet til en Vestfold-kvinne. Hun ble svært forundret og paff da hun fikk se hva som var annerledes med denne kartongen.

Den var nemlig helt fullstendig blottet for datomerking!

Øverste del av pappen på kartongen var helt hvit, og kunne ikke fortelle forbrukeren om den i det hele tatt var mulig å drikke. Ei heller om når den eventuelt ikke kunne drikkes mer.

En vanlig papp på en melkekartong skal inneholde informasjon om hvilket anlegg melken er produsert på, og dato for holdbarhet.

LES OGSÅ: - Gi barna skummet melk

LES OGSÅ: TINE trekker bakterie-melk

Beklager glipp

Kommunikasjonssjef i Tine BA, Kari Raunedokken beklager at det ikke finnes noen form for merking på kartongen, og sier det rett og slett har vært en svikt i rutinene.

- Denne kartongen ble produsert på vårt anlegg på Sem i Tønsberg. Jeg har snakket med dem, og de har undersøkt om det var noe galt med maskinene der. Det var det ikke. Dermed er dette en glipp som selvfølgelig ikke skal forekomme, sier hun til NRK.no.

Raunedokken sier at de har folk som tar et siste overblikk på kartongene før de sendes av gårde, men at det i dette tilfellet har vært en svikt i rutinene.

- Det er veldig sjeldent at slike ting skjer med tanke på hvor mange kartonger melk vi produserer hver dag. Jeg har aldri opplevd dette før, sier hun.

Vil sjekke rutiner

Likevel forstår Raunedokken forbrukerens problem i forhold til om melken kan brukes og drikkes hvis det ikke finnes datomerking.

- I dette tilfellet skjønner jeg jo at det blir vanskelig. Nå har melken den egenskapen at man kjenner jo veldig fort når den ikke er god. Så i dette tilfellet må forbrukeren bare lukte eller smake seg frem, sier hun.

- Kommer Tine til å gjøre noe for å se på rutinene etter dette?

- Det er klart. Alle slike tilbakemeldinger gjør at vi ser om det er ting vi kan gjøre annerledes, og forbedre oss på. Og anlegget på Sem har allerede varslet at de vil se på sine rutiner, sier Raunedokken.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark