Lukket møtet og ber om hjelp

Formannskapet i Larvik kommune vedtok i et ekstraordinært møte i dag at de trenger hjelp for å bedre forholdet mellom politikerne og administrasjonen i kommunen. Vedtaket kommer etter at Per Manvik (Frp) ba to kommunalsjefer om å finne på noe annet å gjøre.

Høiseth lukker døra

Det ekstraordinære formannskapsmøtet i Larvik i dag ble holdt for lukkede dører. Etter at ordfører Rune Høiseth (Ap) lukket døren, vedtok formannskapet at de trenger hjelp for å bedre forholdet mellom lokalpolitikerne og administrasjonen i kommunen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Mandag denne uken ble det kjent at 68 år gamle Frank Stig Halvorsen i sommer lå død i seks dager før han ble funnet i sin kommunale leilighet ved Bøkeskogen eldresenter i Larvik. Hendelsen fikk lokalpolitiker Per Manvik (Frp) til å reagere.

– Jeg mener at toppledelsen bør se seg om etter noe annet å gjøre, sa Manvik til NRK på tirsdag.

Utspillet vakte stor forargelse blant lokalpolitikerne i Larvik. Ordfører Rune Høiseth kalte umiddelbart inn til et ekstraordinært formannskapsmøte. Det ble avholdt for lukkede dører i dag.

Angrer ikke

– Jeg kunne formulert meg på en annen måte, men det er sånn jeg er. For å få gjort noe må vi bruke litt sterke uttalelser av og til. Det er synd at det går ut over enkeltpersoner, men noen ganger må det litt hardt skyts til, sier Manvik etter møtet i dag.

Manvik mener det er rådmannen som må vurdere kritikken mot kommunalsjefene og hvilken konsekvens kritikken eventuelt skal få.

– Angrer du på det du sa?

– Jeg angrer ikke på det jeg sa. Jeg mener det var en grunn til at jeg sa det jeg sa, men med tanke på kommunen og de ansatte håper jeg vi kommer ut av det på en god måte, sier Manvik.

Tillit til rådmannen

Det ekstraordinære formannskapsmøte understreket at rådmann Jan Arvid Kristengård har full tillit. Formannskapet vedtok også at de ønsker ekstern bistand for å jobbe med samhandling mellom folkevalgte og administrasjonen.

– Det er klart at det er et forbedringspotensiale på kommunikasjon mellom oss, sier ordfører Rune Høiseth (Ap).