Minst 110 personer evakuert etter Revac-brannen

Brannvesenet håper å kunne slukke brannen hos bedriften Revac i Re i løpet av natten.

Røyk fra byggets tak.

Brannen har roet seg ned mandag morgen, men brannvesenet klarer ikke å komme til der det brenner, og vet ikke hvor lang tid det vil ta før brannen er slukket.

Foto: Vestfold interkommunale brannvesen

På et informasjonsmøte på Quality Hotell Tønsberg mandag kveld, fikk de rundt 110 evakuerte beboerne beskjed om at de må overnatte en natt til på hotellet.

Brannvesenet håper å kunne slukke brannen i løpet av natten, slik at beboerne kan flytte hjem tirsdag morgen.

Ved 20-tiden brenner det fortsatt inne i industribygningen. Deler av bygningen vil bli revet for å bedre slukkemulighetene for brannvesenet.

110 personer evakuert

Natt til mandag ble 110 personer evakuert etter brannen i gjenvinningsanlegget Revac i Re. Nødetatene fikk melding om brannen like over klokka 07.00 søndag morgen, og det brant fortsatt i bygget mandag ettermiddag.

Det er personer som bor langs Bjuneveien og på Linnestad som er evakuert.

– Det er registrert 260 personer i området. 110 personer har overnattet på 70 rom på Quality Hotel Tønsberg i natt. Resterende har ikke vært hjemme, eller ordnet seg et sted å være på egen hånd, sier politioverbetjent Knut Erik Ågrav.

Når de evakuerte får komme hjem igjen, vurderes forløpende.

Stenger to barnehager

Det er også bestemt at Linnestad barnehage holder stengt tirsdag.

– Dersom andre personer i området rundt Revac føler ubehag som følge av brannen, for eksempel svie, kløe eller irritasjon i luftveiene, bes disse fjerne seg fra det området der de har blitt utsatt for røyk, og ta kontakt med lege. Lukt av røyk uten andre symptomer er i utgangspunktet ikke farlig, opplyser Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding mandag morgen.

På sin nettside opplyser Revac at de bistår redningsetater og myndigheter med å få kontroll på situasjonen.

– Det viktigste for oss er å begrense potensielle skader på nærmiljøet. Samtidig er vi glad for at ingen ble skadet i brannen, sier daglig leder Anders Aas.

– Vi har nå hentet inn byggteknisk kompetanse på anlegget for å vurdere skadeomfanget nærmere. Når dette er klart, vil vi kunne si mer om muligheten for når vi kan være tilbake i normal drift, fortsetter han.

Kommer ikke til

Brannmannskaper er på stedet, og jobber med å slukke brannen fra utsiden av bygget. De tar seg ikke inn i bygningen fordi de frykter at bygget vil kollapse.

– Det kan forventes at hele eller deler av bygget vil kunne kollapse. Dette vil igjen kunne føre til at brannen blusser opp, og at man får økt røykutvikling fra stedet, heter det i pressemeldingen fra politiet.

En lift som spyler vann på brannen.

Søndag morgen begynte det å brenne hos Revac i Re.

Foto: Rune Christoffer Holm

Vannkanon på taket

Natt til mandag ble åtte brannmannskaper og to lifter brukt i slukningsarbeidet. Utrykningsleder Stener Knem i Vestfold interkommunale brannvesen opplyser at det fortsatt brenner i lommer inne i hallen.

– Vi har jobbet med å komme til på steder der det fortsatt brenner. I tillegg har vi satt opp en vannkanon på taket. Røykutviklingen varierer i omfang, fra lite til litt mer igjen. Slik har det vært gjennom natten, sier Knem.

Brannsjef Per Olav Pettersen vet ikke hvor lang tid det vil ta å slukke brannen, men sier at det kommer til å ta en stund.

– Bygget er betydelig svekket, og det er overliggende fare for at i hvert fall deler av bygget kollapser. Vi har to lifter som pøser vann inn i området, men problemet er at vi ikke kommer ordentlig til. For å få slukket brannen, er vi avhengige av at det enten kollapser, eller at vi på annen måte får ned en del av bygningen.