– En ekstra utfordring i en allerede krevende økonomi

Larvik Håndballklubb må ut med i underkant av en million kroner til den tidligere daglige lederen.

Harald Gaupen og Søren Hellenes

SKUFFET: Styreleder i LHK, Harald Gaupen, er skuffet over dommen. Her sammen med klubbens advokat, Søren Ø. Hellenes. (arkivbilde)

Foto: Vegard Lilleås / NRK

Bjørn-Gunnar Bruun Hansen sa opp sin stilling som daglig leder i Larvik Håndballklubb (LHK) da det ble kjent at klubben var i ferd med å gå konkurs.

I etterkant krevde han LHK for lønn og feriepenger for august til og med desember 2013. Disse pengene mener klubben på sin side at Hansen hadde fraskrevet seg.

Hansen mener han kun godkjente utsatt betaling av lønn på grunn av håndballklubbens økonomiske situasjon.

Flere hundre tusen

Kravet til den tidligere daglige lederen var på 720 000 kroner. Larvik tingrett frifant imidlertid Larvik Håndballklubb. Hansen anket saken til lagmannsretten, hvor han ba om 560 000 kroner, samt at klubben skulle dekke saksomkostningene.

Saken ble behandlet 6. og 7. desember, og fredag ble kjennelsen offentliggjort.

Den tidligere daglige lederen har fått medhold i lagmannsretten, og håndballklubben må betale ham 560 000 kroner. Klubben må også betale totalt 343 930 kroner i saksomkostninger til Hansen for behandling av saken i både tingretten og lagmannsretten.

– Han er veldig fornøyd med dommen, både resultatet og begrunnelsen. Han føler han er blitt trodd, sier Hansens advokat, Roger Berglie, til NRK. – Det er en lettelse for han å nå forhåpentligvis være helt ferdig med saken.

Roger Berglie og Bjørn Gunnar Bruun Hansen

I RETTEN: Bjørn-Gunnar Bruun Hansen og hans advokat Roger Berglie. (arkivbilde)

Foto: Vegard Lilleås / NRK

Overrasket og skuffet

Styreleder LHK, Harald Gaupen, sier han er overrasket og skuffet over dommen.

– Men vi må også respektere lagmannsrettens dom og forholde oss til den, legger han til.

– Nå må vi ut med i underkant av en million kroner til Hansen. I en allerede krevende økonomi, er det en ekstra utfordring.

Gaupen ønsker ikke å kommentere hvordan klubben skal håndtere denne saken videre. Styret samles neste uke for å diskutere dommen nærmere.

– Har dere tanker om at dere kan få inn penger utenfra, fra sponsorer?

– Det er et relevant tiltak vi kommer til å vurdere.

– Står klubben nå i fare for konkurs igjen?

– Nei, det kan jeg ikke uttale meg om. Vi har et regnskap som har stor underbalanse som har vært der fra tidligere år. Vi har sånn sett en krevende økonomi, men hvorvidt dette er grunnlag for at vi står i en konkursfare, ønsker ikke jeg å kommentere nå.

– Vil dette gå utover det sportslige?

– Det er også en vurdering vi må ta sammen i styret. Jeg kan ikke alene sitte å si det nå, avslutter Gaupen.