Krever forklaring fra styreleder

Næringsministeren krever forklaring fra styrelederen i Hydro etter salget til britiske Ineos.

Næringsminister Dag Terje Andersen (Ap)
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Næringsminister Dag Terje Andersen ber styrelderen i Hydro om en orientering etter salget av petrokjemibedriften Polymers.

LO mener den britiske kjøperen Ineos holdt tilbake informasjon før avgjørelsen om salget. Dette er svært alvorlig, sier Andersen.

- Jeg synes det er naturlig når det blir påstått at grunnlaget for behandlingen ikke har vært godt nok, og be om styrelderens vurdering av det.

Hydro Polymers
Foto: NRK

Ingen tro

Samme dag som britiske Ineos fikk tilslaget på den norske plastfabrikken, solgte Ineos en tilsvaraende virksomhet til Tyskland. Noe Hydroledelsen ikke visste om da de tok avgjørelsen om salg. Dette betyr at Ineos ikke har trå på mykplastproduksjon og vil selge bedriften videre etter kort tid, frykter Frode Alfheim i Fagforbundet Industri og energi.

- Vi greier ikke å se en logikk i at man kjøper seg opp i et selskap for å gjøre seg større, når de samtidig selger seg ut på en annen plass. Det betyr at de siganliserer at det er endel av den petrokjemiske produksjonen de ønsker å gå ut av. Og det er et signal som er alvorlig.

Satser langsiktig

Pressetalsmann i Ineos, Richard Longden aviser påstandene.

Vi har tro på virksomheten og kommer til å satse langsiktig, sier Longden. Men til tross for forsikringer fra selskapet ønsker fagforeningen og de ansatte omkamp, og har nå sendt et brev der de ber næringsministeren se nærmere på saken. Og det vil han gjøre. For det er svært alvorlig hvis grunnlaget styret i Hydro hadde ikke var god nok, da de tok beslutningen om å selge Hydro Polymers, sier Andersen.

Ledelsen i Ineos er i Norge og skal møte både næringsministen og representanter for de ansatte fredag.