Hopp til innhold
Selda Ekiz er programleder i Klassequizen.
Foto: Ole Kalan / NRK

Klassequizen i Vestfold 2022/23

Oppsummert

30 skoler i Vestfold prøver å kvalifisere seg til landsfinalen i Klassequizen våren 2023.

 • Ringshaug ungdomsskole til finale i Klassequizen

  Ringshaug ungdomsskole fra Tønsberg vant i kveld sin semifinale i NRKs kunnskapskonkurranse for 10. klassinger, «Klassequizen», som sendes på NRK1.

  Laget består av Martin Sandtrø, Jakob Bergmann Abusdal og Guro Fugleberg.

  Finalen sendes lørdag 6. mai, og består av de seks beste skolene fra hele Norge.

  Ringshaug ungdomsskole under semifinalen i Klassequizen 2023. F.v: Martin Sandtrø, Jakob Bergmann Abusdal og Guro Fugleberg.
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Ringshaug og Ra videre i Klassequizen

  De fire beste skolene fra Vestfold i de innledende rundene i høst, møttes i dag til finale i Gildehallen på Borre. Her var Ringshaug aller best med 11 av 12 poeng. Men det måtte utslagsspørsmål til for å finne ut hvem som skulle slå følge til landsfinalen. Sande og Ra hadde begge 10 poeng, men etter to utslagsspørsmål trakk Ra det lengste strået. Teigar var også med i finalen og fikk 9 poeng. Finalen kan du høre i P1 Vestfolds morgensending på radio her. Klassequizen starter på NRK 1 fredag 10. mars.

  De to vinnerskolene Ra og Ringshaug etter Vestfold-finalen i Klassequizen januar 2023. Fra venstre: Matilde Jacobsen Hugsted, Jakob Holm og Sebastian Lykken fra Ra, og Guro Fugleberg, Martin Sandtrø og Jakob Bergmann Abusdal fra Ringshaug.
  Foto: Robert Hansen / NRK
 • Klassequizen-finalistene i Vestfold er klare

  Tjodalyng var siste skole ut i Klassequizen denne høsten. De fikk 7 poeng. Etter at 30 skoler har prøvd seg denne høsten, er det fire skoler som skal møtes i en finale i starten av januar. De fire skolene er Ringshaug i Tønsberg, Ra i Larvik, Teigar på Nøtterøy og Sande. De to beste her blir Vestfolds representanter i landsfinalene på NRK 1 til våren.