Kjørte flyttelass med cannabisplanter

Mannen sier han ikke visste at flyttelasset inneholdt cannabisplanter, men ble dømt til betinget fengsel.

Beslag utstyr til cannabisdyrking

BESLAG: Politiet fant 776 brukte og 26 nye potter i 27-åringens varebil. Pottene var brukt til dyrking av cannabisplanter. Bilen inneholdt også planter og annet utstyr til bruk i en cannabisplantasje.

Foto: Politiet

En 27 år gammel mann fra Tønsberg er dømt til betinget fengsel i seks måneder etter at han i mars 2015 hjalp til med å kjøre bort en cannabisplantasje.

Tønsbergmannen fortalte i retten at han skulle kjøre et flyttelass for en venn av familien, men at han ikke vise at det var cannabisplanter.

Ifølge 27-åringen var det familievennen som trengte flyttehjelp som bar esker og sekker ut i bilen og at han selv ikke la merke til hva slags utstyr det var.

Kjente sterk lukt

Under kjøreturen skal tønsbergmannen ha merket en sterk lukt og fått mistanke om at det var marihuana, men valgte likevel å fortsatte transporten.

Familievennen han flyttet for, var med i bilen og pekte ut hvor han skulle kjøre. Da de stoppet et sted langs veien, ble de kontaktet av to tollinspektører som hadde fulgt etter bilen.

I lasterommet til varebilen fant tollerne en mengde utstyr som kan benyttes til dyrking av planter, ca. 800 potteplanter, lysarmaturer, vifter og fire sekker med plantemateriale.

Senere analyser har vist at plantematerialet inneholdt THC – Tetrahydrocannabinol, et rusmiddel i cannabisprodukter som hasj og marihuana. Etter at plantematerialet var tørket, ble det veid til 5.491 gram.

– Tilfeldig og kortvarig

Mannen var tiltalt for grove narkotikaforbrytelser, men ble dømt til betinget fengsel i seks måneder da retten mener hans befatning med stoffet var tilfeldig og kortvarig.

Sandefjord tingrett la også vekt på at det har gått lang tid siden forholdet skjedde.

Familievennen som 27-åringen kjørte flyttelasset for, er tidligere dømt til 10 måneders fengsel for oppbevaring og vanning av en cannabisplantasje.

27-åringens samboer satt også på i bilen, men saken mot henne ble henlagt.