Kjemper for fjordtorsken

Færder Nasjonalpark bør sammen med Ytre Hvaler Nasjonalpark bli pilotområde for verning av fjordtorsken, mener ledelsen i parkene. I dag møtte de fiskeriministeren.

Torsk

Bestanden av fjordtorsk er målt til et bunnivå.

Foto: Colourbox


– Vi ble møtt positivt. Ministeren mente det er et godt initiativ at begge nasjonalparkene er sammen om dette.

Det sier Roar Jonstang, styreleder for Færder Nasjonalpark.

Roar Jonstang

– Vi håper å komme i gang med prosjektet til vinteren, sier styreleder for Færder Nasjonalpark, Roar Jonstang.

Foto: Yngve Tørrestad

Sammen med ledelsen i Ytre Hvaler Nasjonalpark var han i dag på Stortinget for å snakke med fiskeriminister Elisabeth Aspaker om ideen om å gjøre begge de marine nasjonalparkene til pilotområder for verning av fjordtorsken.

Bestanden er målt til et bunnivå, og Jonstang sier parkene ønsker å ha flere aktører med i kampen om å redde fjordtorsken.

Les også:

Samler krefter

– Ministeren er opptatt av at både Fiskeri- og Miljødepartementet skal være med, sier styrelederen.

Han forteller at ønsket er at også Havforskningsinstituttet og fiskeorganisasjonene blir med, for neste skritt er å utarbeide en prosjektbeskrivelse og etablere styringsgruppe.

– Jeg er ganske overbevist om at det blir noe ut av dette, siden ministeren var til stede på møtet og fikk et klart oppdrag, nemlig at retningen vi pekte ut blir fulgt opp.

Jonstang sier pilotprosjektet skal være basert på forskning og medvirkning, og at målet er å skape tiltak for å få torsken tilbake.

– Prosjektet vil ta to til tre år, men vi håper å komme i gang allerede utpå vinteren, avslutter styrelederen for Færder Nasjonalpark.