Hopp til innhold

Innsatt satte fyr på cellen

TØNSBERG (NRK): En innsatt ved Sem fengsel i Tønsberg er sendt til sykehus med røykskader.

Sem fengsel.

BRANN I INVENTAR: En innsatt hadde satt fyr på inventar i en celle i Sem fengsel torsdag kveld.

Foto: Anette D. Stensholt / NRK

Klokken 2014 torsdag kveld rykket brannvesenet ut etter melding om brann i Sem fengsel i Tønsberg.

En innsatt hadde klart å sette fyr på noe inne i cellen, opplyser politiet. Mannen inhalerte røyk, og er sendt til sykehus for observasjon.

Fengselsleder i Sem fengsel, Roar Stensnes

SKUMMELT: Fengselsleder i Sem fengsel, Roar Stensnes, sier brann er noe av det verste som kan skje et fengsel.

Foto: Henrik Bøe / NRK

– Han satte fyr på en såkalt startpakke, det vil si en pose med utstyr som sengeklær, håndkle og lignende. Brannen spredte seg raskt til gardinen på cellen, sier fengselsleder i Sem fengsel, Roar Stensnes.

– Noe av det verste vi kan oppleve

En av de ansatte ble også eksponert for røyk og har overnattet på Sykehuset i Vestfold. Den ansatte er i god form nå mens den innsatte mannen fortsatt er innlagt på sykehuset, sier fengselslederen.

– Brann er noe av det verste vi kan oppleve, siden vi har så mange mennesker innelåst samtidig. Heldigvis fikk vi slukket brannen umiddelbart. Det var ikke fare for andre, men det kunne fort ha blitt det, sier Stensnes.

Siden brannen ble slukket raskt, unngikk fengselet evakuering. På Facebook berømmer brannvesenet fengselet for å ha håndtert brannen på riktig måte.

– De ansatte ved fengselet har gjort en meget god jobb ved å få den innsatte ut av branncellen, deretter lukket de døren for så å benytte brannslangen til å spyle inn i cellen via luken i døra. Den innsatte ble ført til sykehus etter å ha blitt eksponert for røyk, sier brannmester i Vestfold Interkommunale Brannvesen, Tore Dahl.

Røyking på cellen er lov

Fengselslederen forklarer at innsatte har lov til å røyke på cellene sine, og at fyrstikker eller lightere derfor ofte befinner seg inne på fengselsceller.

– Fengsler er unntatt fra røykeloven, så det er tillatt å røyke på Sem fengsel.

Brannvesenet forklarer at gjenstander fortsatt glødet da de kom til stedet.

– Våre røykdykkere gikk inn og tok ut inventar som glødet. Samtidig brukte vi vifter til å blåse røyken ut i luftegården, sier brannmesteren.