I den 16. kampen kom endelig seieren

PORSGRUNN (NRK): Urædd hadde kun klart å få ett poeng på de første 15 kampene i Toppserien. Før dagens kamp ble den nederlandske stjernen skadet, og alt så mørkt ut.

Ingrid Bergland

Superinnbytter Ingrid Bergland satte spikeren i kista med sin 2-0-scoring, med sitt første spark på ballen, da Urædd tok årets første serieseier.

Før kampen hadde altså porsgrunnslaget Urædd spilt 15 kamper i årets Toppserie uten å ta en eneste trepoenger. Målforskjell 5-58.

Lianne de Vries

Lianne de Vries måtte stå over kampen med skade.

Selv på hjemmebane, der laget hadde skaffet seg sitt eneste poeng i år, hadde laget kun klart å score fire mål på sju kamper. 22 mål hadde kommet baklengs.

Skade på stjerne

Det ble ike bedre av at lagets nye stjerne, Lianne de Vries fra Nederland, ble skadet på trening torsdag, og måtte stå over dagens kamp med hjernerystelse.

Men skulle en seier komme, måtte det bli denne kampen. Før sesongen spilte Urædd og Arna/Bjørnar 1-1 i en treningskamp, og i vår vant bergenslaget 1-0 på sin hjemmebane da lagene møttes.

Arna/Bjørnar lå på 8. plass på tabellen med 19 poeng før kampen i ettermiddag. Urædd på 12. plass, altså nederst på tabellen. Med ett poeng, og fire poeng opp til kvalifiseringsplass.

Urædd-scoring

Urædd-kvinnene jubler etter kampens første mål, satt inn av Siw Døvle.

Scoring før pause

Og det skulle gå veien for Urædd, tross elendig statistikk og skade på stjerne.

Etter 21 minutter satte hjemmelaget inn 1-0 ved Siw Døvle da hun utnyttet en feil hos motstanderforsvaret.

Urædd hadde et par store sjanser mot slutten av omgangen, blant annet da Melissa Wiik brant en kjempesjanse og Rebekka Mykland fikk det beste ut av Arna/Bjørnars keeper med et flott skudd.

Det sto likevel bare 1-0 til pause.

Glad «supersub»

I andre omgang behold kampen spenningen, frem til avgjørelsen falt noen minutter før kampslutt.

Etter 40 minutter kom innbytter, «supersub», Ingrid Bergland inn på banen.

To minutter satte hun inn 2-0 til Urædd med sitt første spark på ballen.

– Det var veldig gøy å avgjøre kampen med mitt første touch, sier Bergland til NRK.

– Ventet lenge

Vi har ventet lenge, og det har vært mange tunge stunder, sier trener Kurt Semb til NRK etter den smakfulle seieren.

– Nå er det bare glede, og vi har glemt det som har skjedd før denne kampen, sier Urædd-treneren.

Nå er altså avstanden opp til kvalifiseringsplassen kun ett poeng for Urædd.