Hopp til innhold

Hevder Ramm-tilståelse var fyllerør

Flere medier melder at en person har tilstått en drapsak fra Larvik i 1995, men at saken er foreldet og dermed henlagt. Det stemmer ikke, ifølge politiet.

Ronald Ramm drept i Larvik

Ramm-saken er ikke foreldet ifølge politiet.

Foto: Politiet

Saken er etter påtalemyndighets syn ikke foreldet, og politiet tar fortsatt i mot tips i den såkalte Ramm-saken.

– Skulle det dukke opp nye viktige opplysninger i saken vil disse bli fulgt opp av politiet. Den personen som er intervjuet av VG har siden desember 1995 vært i kontakt med politiet gjentatte ganger, men i formelle avhør, også rettslige avhør, trekker han tilbake sine tilståelser, og hevder at dette er fyllerør, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

Drapet på Ronald Ramm (71) i Larvik for 16 år siden har vært en gåte for politiet, men nå skal en mann ha tilstått drapet overfor krimforfatter og politimann Jørn Lier Horst, skrev VG onsdag.

– Det er riktig at jeg har fått en telefonhenvendelse fra en mann som innrømmer at han står bak drapet på Ronald Ramm, sier Jørn Lier Horst til NRK.no.

– Boka årsak til tilståelse
Ronald Ramm

Drapet på Ronald Ramm i Larvik for 16 år siden har vært en gåte for politiet.

Foto: Politiet

Jørn Lier Horst var ung politimann da Ronald Ramm ble funnet drept i Larvik i desember 1995.

Hans debutroman «Nøkkelvitnet» er basert på drapet. Horst tror boka er en direkte årsak til at det var nettopp han som mottok tilståelsen.

– Personen som nå har tilstått, var tidlig inne i saken. Han er også en jeg kjenner gjennom det kriminelle miljøet i Larvik, sier Horst som har permisjon fra jobben i politiet mens han skriver på en ny bok.

Tok kontakt i fjor

Ifølge VG tok mannen som skal ha tilstått drapet kontakt med Horst i fjor. Etter en dialog mellom de to, valgte mannen på telefon i august i år å tilstå drapet på 71-åringen.

Mannen selv ønsker ikke å bekrefte at han har tilstått drapet på den 71-årige pensjonisten for 15 år siden.

– Jeg var der da det skjedde, men det var ikke jeg som gjorde det, sier mannen til VG.

På spørsmål om politiet lyver når de bekrefter at han har tilstått drapet, svarer han:

– Ja, det gjør de. Det finnes ingen skriftlig dokumentasjon på at jeg har tilstått noe som helst, sier mannen.

Han sier på den annen side at han vet hvem som drepte Ronald Ramm, at det var snakk om hevn, men at han tar med seg navnet i graven.