Hopp til innhold

Resultatløs DNA-jakt i Ramm-saken

Flere titalls personer er DNA-testet, men politiet er fortsatt uten mistenkte. – Vi kommer ikke til å gi oss før vi har snudd hver stein, sier krimsjefen.

Krimsjef Knut Vidar Vittersø

BESLAG: Krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø, foran flere av gjenstandene som ble sikret fra Ronald Ramms bolig, blant annet en rosesaks som kan være drapsvåpenet.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Tidligere i år gikk politiet i Larvik ut med at de ville DNA-teste rundt 70 personer i forbindelse med at de hadde satt i gang en ny etterforskning av drapet på Ronald Ramm.

Hva som skjedde med den 71 år gamle pensjonisten, har vært en gåte siden han ble funnet drept i sitt eget hjem på Rødberg i desember 1995.

Denne uken opplyser krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø, at politiet langt på vei er ferdig med DNA-testingen.

– Det gjenstår et par stykker, men de er relativt perifere personer, så vi er ferdig, og vi har ikke fått noen positive svar ut av det, sier han til NRK.

Vittersø ønsker ikke å si noe om hvilke personer som er blitt testet, eller hvem som gjenstår.

Har fått inn flere tips

Politiet er ikke nærmere noen mistenkte i saken. Vittersø opplyser imidlertid at de har fått inn noen interessante tips etter at etterforskningen ble satt i gang igjen, og saken igjen fikk oppmerksomhet i media.

– Noe er kjent fra før, mens noe er, om ikke nytt, i hvert fall en ny vinkel på noe vi har sett på før. Det har kommet inn interessante ting. Noe er sjekket ut og noe jobber vi fortsatt med.

Han ønsker ikke å si noe om hva slags informasjon de jobber videre med, men opplyser at etterforskningen ikke er spisset inn mot en bestemt person eller et bestemt miljø.

– Vi fortsetter en bred etterforskning, og det er en del ting som skal undersøkes. Vi kommer ikke til å gi oss før vi har snudd hver stein, så godt det lar seg gjøre.

Ronald Ramm drept i Larvik

EN GÅTE: I desember 1995 ble Ronald Ramm funnet drept i sitt hjem i Larvik, 71 år gammel. Det var datteren som fant ham.

Foto: Politiet

Vil ha kontakt

Politiet undersøker nå flere forskjellige teorier for hva som skjedde med Ronald Ramm i 1995. Som en del av dette er også en del personer avhørt, men Vittersø legger til at det er utfordringer ved å etterforske en over 21 år gammel sak.

– Da vet vi at det man husker nå, kan ha blitt påvirket underveis. Vi må derfor verifisere og kontrollere ting mye grundigere og på en litt annen måte nå, enn i en fersk etterforskning. Det gjør arbeidet mer komplisert og det tar mer tid.

Politiet i Larvik er fortsatt veldig interessert i tips fra folk som kan sitte på informasjon i saken.

– Det er et puslespill, og de små opplysningene kan være veldig viktige.

– De som sitter med svar her, oppfordres til å komme med det, så familien får fred og saken får sin løsning.