Grisekjører med bil i skiløypa

PORSGRUNN (NRK): Gjentatte ganger har ukjente bilister brukt den flunkende nye lysløypa til å ragge rundt på fire hjul. Det rammer både barn og voksne skiløpere i Porsgrunn.

John Inge Myrvang

– SJANSELØS OPPFØRSEL: John Inge Myrvang, leder for skigruppa i Hei idrettsklubb i Porsgrunn.

Foto: Nils Skumsvoll

– Det er helt uforståelig at noen får seg til å gjøre dette, sier John Inge Myrvang, leder for skigruppa til idrettslaget Hei.

Ødelegger løypa

I helgen skjedde det igjen. Søndag kunne løypemannskapene konstatere at en eller flere bilister har kjørt rundt og laget dype spor i den populære treningsløypa ved Heistad i Porsgrunn, som av naturlige årsaker kun er forbeholdt skiløpere.

Forrige gang det skjedde var i romjula. Den gangen ble skadene enda større.

Den nye løypa, som kan brukes til trening på rulleski om sommeren, stod ferdig i høst, og har kostet mye penger og mange timer med dugnadsarbeid.

Skiløypa Heistad

Idrettsklubben Hei fortviler over grisekjøringen i skiløypa.

Foto: Thore Kornmo

Myrvang mener det er umulig å misforstå hva løypa skal brukes til.

– Det er jo et skispor. Ikke en bilbane!

– Pøbelstreker

Han tror ikke de som gjør dette forstår hvor mye de ødelegger for store og små skiløpere i området.

– Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er rene pøbelstreker. Hit kommer det barn for å gå skikarusell og ungdom og voksne for å trene. Det betyr mye lokalt, og er ikke minst er det ergerlig med tanke på alle dugnadstimene som legges ned for å få løypa fin, sier skilederen.

Frivillig løypemannskap, Thor Kornmo, kunne ikke vært mer enig.

– Nå må vi bruke tid og penger på å legge ut steinblokker for å hindre at biler kjører inn i anlegget. Det burde vært unødvendig, mener han.

Søker vitner

Idrettsklubben håper at noen som har observert bilene tar kontakt.

– Vi ønsker å anmelde de aktuelle førerne, men da er vi avhengige av bilnummer eller noe annet som kan identifisere dem. Dette gir oss ekstremt mye ekstraarbeid. Hva er det med slike folk? undrer Myrvang.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Gry Eirin Skjelbred

Siste nytt fra Vestfold og Telemark