Funnet skyldig i drap

I ankesaken om knivdrap-saken i Skien, svarte i dag juryen ja på spørsmålet om en 39-åring drepte sin eks-kone med kniv i januar i fjor.

Trebarnsmor drept i Skien

Den 33 år gamle trebarnsmoren ble funnet med alvorlige stikkskader 11. januar i fjor. Hun ble sendt til sykehus, der hun senere ble erklært død. Hennes fraseparerte mann ble pågrepet på stedet, og tiltalt for drap.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Det var flertall i juryen om kjennelsen. De svarte også ja på spørsmålene om mishandling og om mishandlingen av eks-kona hadde vært grov.

Pågrepet på stedet

11. januar i fjor rykket politiet ut til en bolig i Skien, etter melding om at to personer var skadd. I huset fant politiet en 33 år gammel trebarnsmor med alvorlige stikkskader. Hun ble sendt til sykehus, der hun senere ble erklært død.

Hennes fraseparerte mann ble pågrepet på stedet, og senere tiltalt for forsettelig drap og flere alvorlige voldsepisoder mot sin kone.

Dømt til 13 år

Da saken kom opp i Nedre Telemark tingrett 27. september i fjor, hevdet tiltalte sin uskyld, og påsto at hans fraseparerte kone hadde påført seg stikkene selv. Retten fant det bevist at mannen var skyldig, og dømte han til 13 års fengsel.

Mannen anket saken til Agder Lagmannsrett. Torsdag fant juryen på nytt mannen skyldig i drap.

Nå gjenstår straffepåstander og straffeutmåling, skriver Varden.