Hopp til innhold

Frp mener vannskuter-vedtak er ulovlig

Frp håper forskriften for vannskuterkjøring blir borte umiddelbart. Årsak: De mener politikerne har gjort et ulovlig vedtak.

Bård Hoksrud på vannscooter

PÅ TUR: Norges Vannscooterforbund hadde en markering med flere vannskutere som kjører fra Drøbak til Oslo, i juli i fjor. FrPs stortingsrepresentant Bård Hoksrud deltok på markeringen.

Foto: Aas, Vegard M. / NTB scanpix

I siste bystyre før ferien vedtok politikerne i Tønsberg en egen vannskuterforskrift. Den kom etter at regjeringen sidestilte vannskutere med fritidsbåter.

Politikerne i Tønsberg vedtok en egne regler for vannskuterkjøring i skjærgården, primært at det ikke er lov å kjøre vannskuter nærmere enn 400 meter fra land.

Tre Frp-politikere mener vedtaket bystyret gjorde er ulovlig.

– Høringsfristen på to uker var altfor kort og saken var litt for dårlig utredet. Jeg mener utfallet kunne blitt annerledes hvis flere hadde fått si sin mening og påvirket saksgrunnlaget. Vi har derfor bedt Fylkesmannen i Vestfold om en lovlighetskontroll av vedtaket, sier Ellen Eriksen, bystyremedlem for Frp.

Ellen Eriksen (FRP)

Ellen Eriksen (Frp)

– Folk kaster seg på

– Det er kanskje 5000 vannskutere i hele Norge og det er ikke noe problem at de kan ha samme regler som båter. At bystyret skal komme med egne regler er uhørt. Jeg tror mange bare har kastet seg på og tror at dette er farlig og som ikke liker det, og da skal man bare forby det, sier hun.

– Du mener altså at det ikke kan være farlig?

– Vi har ingen å miste, men det skal være forsvarlig kjøring med vannskutere, akkurat som man gjør med småbåter.

Sammen med Frp-politikerne Bent Kittelsen og Anne-May Hogsnes krever de at bystyret må se på saken på nytt.

Kan ikke forandre på vedtaket

Ifølge Fylkesmannen i Vestfold kan ikke vedtaket som bystyret har gjort, endres på.

– Utfallet er enten at vedtaket strykes eller stå som det gjør. Vår jobb er å undersøke om sakbehandlingsreglene er fulgt, og sjekke om innholdet i vedtaket er lovlig, sier Bjørn Vegard Norvang, jurist hos Fylkesmannen i Vestfold.

Norvang sier de prioriterer saken og håper en avgjørelse er klar i løpet av uka.

Ordfører Petter Berg sier kommunens jurist også har sett på klagen.

– Men klagen kom for sent. Klagefristen er tre uker og klagen kom inn fem dager etter fristen. Dermed har vi egentlig ikke sett på saken, sier Berg.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark