Hopp til innhold

Fartsbøller i boks

Her er fotoboksene som fanger flest fartssyndere.

ATK E18 Natvall syd

Fotoboksen på E18 utenfor Sandefjord registrerte kvinnen som dro forbi i 151 kilometer i timen selv om det er 80-sone der.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Den sterkt trafikkerte E18 fra Oslo til Kristiansand er utstyrt med en rekke fotobokser som avslører fartssyndere i massevis.

Det er også en mange fotobokser langs riksveier og bygater som fanger opp mye fart.

Her ser du oversikten over fotoboksene som avslører flest bilister.

Dobbelt så fort

Måler gjennomsnittsfart

Fotoboksen på E18 i Bamble registrerer gjennomsnittsfart.

Foto: Geir Åge Jensen / NRK
Fotoboks

Denne fotoboksen i Lier knipset 1.890 kjøretøy i 2009.

Foto: Idar Edvin Krogstad / NRK

På E18 ved Nøklegård i Bamble er det 80-sone. Det hindret ikke en 37-åring i å kjøre i 164 kilometer i timen. Det er denne fotoboksen som registrerer flest fartovertredere i Telemark.

Litt lenger sydover på den samme strekningen, ved Gjerdemyra, blinket det til da en 42 år gammel mann passerte i 133 kilomter i timen.

20-åring på topp

En 20 år gammel kvinne står øverst på listen over «De ti verste fotoboksavsløringene i Vestfold politidistrikt». Fotoboksen på E18 ved Nattvall-syd nær Sandefjord registrerte bilen hun kjørte i 151 kilometer i timen i 80-sonen.

Seks av de 10 verste fartsbøllene passerte denne fotoboks i altfor høy hastighet.

Den andre fotoboksen i nærheten av Sandefjord ved Nattvall syd, er også mye i bruk. Der er det en 40 år gammel kvinne som overså skiltet med 80-sone, og dermed topper hun «fartslisten» på den strekningen med sine 142 kilometer i timen.

Full fart i Rosenkrantzgate

En 26-åring topper lista over fartssyndere registrert i fotobokser i Søndre Buskerud politidistrikt. Han dundret inn i 60-sonen ved Dyno på Gullaug i 121 kilometer i timen.

Den mestregistrerende fotoboksen står i Rosenkrantzgate i Drammen. Der er det også 60-sone. Den raskeste bilisten som er tatt der, passerte i 102 kilometer i timen.

Bare menn

I Nordre Buskerud politidistrikt passerte en 25-åring fotoboksen på riksvei 7 ved Svenkerud i Nes kommune i 107 kilometer i timen. Fotoboksen sto i en 60-sone. Han topper statistikken for denne delen av Buskerud tett fulgt av en 34 år gammel mann som for forbi den samme boksen i 97 kilometer i timen.

Av de 10 verste fotoboksavsløringene i dette distriktet er åtte registrert av den samme boksen. De to andre fartssynderne ble fanget opp i fotoboksen på riksvei 16 ved Sollihøgda. Alle de registrerte fartssynderne er menn.