Familien Grindalen: – Det blir lenge til vi drar på ny tur

Familien på fire fra Heddal i Telemark lå og sov inne i bobilen i Sverige da ranere tok med seg alt av verdisaker og klær.

Familien Grindalen foran bobilen sin

RANET I SVERIGE: Familien Grindalen fra Heddal ble ranet for nesten alt de hadde mens de sov i bobilen.

Foto: Privat

Ranet skjedde natt til fredag, på Ikeas parkering like sør for Göteborg ved E6.

– Da vi våknet lørdag morgen merket vi at det var unormalt lyst inne i bobilen. Vi tenkte ikke noe mer over det før ungene spurte etter iPadene sine. Da jeg sto opp så jeg at iPadene ikke var der, og at det var flere ting som var borte.

Til og med buksene våre, som vi hadde hatt på kvelden før, var borte.

Kjell Morthen Grindalen

I tillegg var flere fleecejakker og alle skoene stjålet.

– Heldigvis la jeg bilnøklene, telefonen og min egen iPad under madrassen, forteller Grindalen.

Tror de kan ha blitt gasset

Inne i bobilen sammen med familien sov også hunden deres, en dvergpincher, som pleier å si ifra om uvedkommende nærmer seg. Heller ikke hunden merket noe.

Facebookpost til Kjell Morthen Grindalen

ADVARER: Kjell Morthen Grindalen advarer nå andre bobilturister mot ranere langs E6 i Sverige.

Foto: Faksimile Facebook

Bikkja har et voldsomt jaktinstinkt. Den lå i et bur på sofaen, 10 centimeter fra der buksa mi lå. Og den har ikke meldt ifra. Dermed tolker jeg det dit hen at her må det ha vært gass i bildet.

Han sier hendelsen var svært skremmende, og at de har meldt saken til politiet.

– Å bli robbet i sitt eget soverom, er ikke gøy. Vi har også gassalarm i bobilen som er svært avansert. Den har heller ikke slått ut. Jeg må si blodpumpa slo voldsomt da vi fant ut av hva som hadde skjedd.

Politiet i Göteborg bekrefter at de har mottatt anmeldelsen, men at saken ikke vil bli høyt prioritert fordi det er vanskelig å spore opp tyvene. De sier likevel at denne saken kan settes i sammenheng med flere andre ran av camping- og bobiler på denne strekningen.

NAF advarer

jan ivar engebretsen

Kommunikasjonsrådgiver i NAF, Jan Ivar Engebretsen, sier de ikke anbefaler folk å overnatte på rasteplasser på denne strekningen i Sverige.

Foto: NAF

Grindalen sier at det verste med hendelsen er barna som lå og sov da dette skjedde.

– Det er mange tanker som går gjennom hodet når man skjønner hva som har foregått her. Heldigvis, får man kanskje si, så er disse folka såpass profesjonelle når det gjelder gass, både på godt og vondt.

Det er ikke første gang bobilturister opplever å bli ranet ved E6 i Sverige. Tidligere har politiet advart turister mot å overnatte på rasteplasser der de kan bli overmannet av ranere bevæpnet med søvndyssende gass.

Norges Automobil-Forbund (NAF) har sendt ut advarsler til 282 campingplasser, og ber bobilturistene være forsiktige.

– Denne familien hadde gassalarm, og det er skremmende at den ikke har slått ut. Det kan jo tyde på at ranerne har funnet nye stoffer som de bruker, og som ikke alarmen plukker opp, sier kommunikasjonsmedarbeider i NAF, Jan Ivar Engebretsen.

Bobileier Kjell Morthen Grindalen sier det kommer til å ta en stund før de drar på tur med bobilen igjen.

– Nå blir det hytta i Seljord fremover, så får vi håpe at lysten til å dra på tur kommer tilbake igjen.