Hopp til innhold

Mann (23) erkjenner å ha voldtatt kvinne på 86

TØNSBERG (NRK): Den 23 år gamle mannen som er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i 80-årene, erkjente straffskyld i tingretten onsdag.

Voldtekt på Nøtterøy

FOTGJENGERUNDERGANG: : En eldre kvinne ble voldtatt ved denne undergangen, like i nærheten av Grindløkken skole på Nøtterøy 15. november. Onsdag erkjente mannen som er tiltalt for dette straffskyld.

Foto: Stine Hansen Bakkebø/NRK

Voldtekten skal ha skjedd 15. november i fjor, i fotgjengerundergangen der Øgårdsveien og Kirkeveien møtes på Teie på Nøtterøy. Rettssaken mot 23-åringen går for Tønsberg tingrett onsdag og torsdag.

At mannen erkjente straffskyld for forholdet i dag, kom som en overraskelse. Det har han nemlig nektet for i tidligere politiavhør.

Overgrepet skal ha skjedd tidlig på formiddagen lørdag 15. november.

23-åringen er tiltalt for å ha tatt tak i den 86 år gamle kvinnen, dratt henne ned på bakken og benyttet hånden til å forgripe seg på henne. Han skal også ha kysset kvinnen. Deretter skal mannen ha løpt ut fra tunnelen i samme retning som fornærmede hadde kommet fra, sa aktor Lise Dalhaug onsdag.

Aktor Lise Dalhaug

AKTOR: Lise Dalhaug er aktor i saken, som går over to dager i Tønsberg tingrett.

Foto: Mathilde Torsøe/NRK

Erkjennelse ut fra bevisene

23-åringen er bosatt på Nøtterøy. Ifølge Steinar Thomassen, mannens forsvarer, kommer erkjennelsen hans etter en nøye gjennomgang av bevisene i saken.

– Ut fra dette kan ikke jeg og klienten min se noen annen mulighet enn at det må være han som har utført handlingen. Selv om klienten min nå erkjenner dette, vil jeg minne om at han i tidligere politiforklaringer har gitt klart uttrykk for at han ikke husker noe fra natt til 15. november. Årsaken er at han var påvirket av en betydelig mengde rusmidler da handlingen skal ha funnet sted. Han kan ikke erindre noe før på kvelden dagen etter, sa han.

Tiltalt for andre forhold

Den 23-årige mannen møtte også i retten tiltalt for en rekke andre forhold. Det dreide seg om stjeling, narkotikabruk, drapstrusler, vold og våpenbesittelse. Mannen erkjente straffskyld for alt, unntatt stjelingen og trusselen.

– Den mest alvorlige posten er naturligvis voldtekten av kvinnen i 80-årene. Vi kommer til å bruke hele onsdag og deler av torsdag på dette punktet, sa aktor Lise Dalhaug.

Mannen ble siktet for voldtekten 21. november. Det skjedde et par dager etter at en mann i slutten av tenårene hadde blitt løslatt etter å ha vært siktet i saken.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark