− Har delvis erkjent straffskyld

NEDRE TELEMARK TINGRETT (NRK): Den siktede er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 242, og risikerer seks år i fengsel hvis han blir funnet skyldig. – Han har erkjent delvis straffskyld, sier leder for NRKs krimavdeling, Olav Rønneberg.

Rettssaken i Nedre Telemark tingrett mot eks-politimann

Olav Rønneberg, leder for NRKs krimredaksjon, oppsummerer første del av forklaringen til eks-politimannen i Nedre Telemark tingrett.

FØLG RETTSSAKEN DIREKTE HER.

Den tidligere politimannen er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 242 "for rettsstridig å ha forlatt i hjelpeløs tilstand noen han pliktet å dra omsorg for, eller å ha latt noen slik person forbli i hjelpeløs tilstand, og forbrytelsen hadde døden til følge."

Siktelsen har en strafferamme på inntil seks år

Tiltalte er subsidiært siktet for å ha avgitt falsk forklaring til politiet.

(SAKEN FORTSETTER UNDER BILDET)

– Han gir en sammenhengende forklaring på det han blir spurt om. Han innrømmer jo at de var på Breviksbrua sammen og at han ikke varslet noen da hun hoppet, sier Olav Rønneberg, leder for NRKs krimavdeling. (Se video øverst i saken)

Tilsto falsk forklaring

I retten i formiddag sa mannen at han erkjenner seg ikke skyldig i det første punktet, men erkjenner å ha avgitt falsk forklaring.

Retten fortsetter nå etter en pause og du kan følge saken her.

LES OGSÅ: – Var sikker på at hun var død

LES OGSÅ: – Trodde ikke Linn Madelen kom til å hoppe

LES OGSÅ: Nekter for å ha forlatt Linn Madelen i hjelpeløs tilstand