Hopp til innhold

Brann i varmtvannsbereder, nå advarer brannvesenet

Det kunne gått skikkelig galt i en firemannsbolig i Tønsberg i dag tidlig. Heldigvis var en beboer snartenkt.

BRANN: Det var i en varmtvannsbereder brannen startet. Det hele endte veldig bra takket være seriekoblede røykvarslere og en beboer som umiddelbart slokket med brannslukningsapparat.

BRANN: Det var i en varmtvannsbereder brannen startet. Det hele endte veldig bra.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Det ble en dramatisk start på dagen for beboeren i en firemannsbolig på Korten i Tønsberg.

Onsdag morgen rykket Vestfold Interkommunale Brannvesen ut etter en melding om brann i en varmtvannsbereder i en firemannsbolig i Tønsberg.

Røykvarslerne gjorde sin jobb og peip. Beboeren i en av boligene sjekket opp og så at det brant med åpne flammer nederst på berederen.

– Dette endte veldig bra takket være seriekoblede røykvarslere og beboeren som umiddelbart slokket med brannslokningsapparat.

Brannslukningsapparat

APPARAT: En beboer klarte selv å slukke brannen i firemannsboligen fullstendig.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Det sier brannmester Steinar Holm i Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB).

– De slokket brannen fullstendig, det eneste vi bidro med var å ventilere ut røyk, ingen ble skadet forteller brannmester Holm.

Advarer

– Dette kunne fort ha endt i en større brann om det ikke hadde vært for røykvarslerne og de som umiddelbart gjorde innsats, avslutter Holm.

Nå advarer brannvesenet og oppfordrer alle til å sjekke sine egne beredere. Ifølge VIB startet det i fjor 15 bygningsbranner i Norge i varmtvannsberedere, i tillegg var det ni branntilløp viser tall fra brannstatistikk.no

Varmtvannsberederen

BEREDEREN: Varmtvannsberederen sto i en kjeller i boligen. Beboeren gikk ned og så den i flammer.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

– Det lokale eltilsyn (DLE) avdekker stadig tilfeller av varmgang på støpsler og ledninger til beredere. Dette gjelder både gamle og nye beredere, skriver VIB på X.

– Varmtvannsberederne bruker mye strøm som fører til stor belastning på ledninger, stikkontakter, støpsler og koblingspunkter, som over tid kan føre til varmgang. Enkelte bredere har også blitt tilbakekalt fra markedet. Det skriver VIB på X.

Dette kan du gjøre