Hopp til innhold

Les hvordan «Børning» blir regelrett slaktet

Filmsuksessen Børning får langt fra alle til å juble av begeistring. Les den knusende anmeldelsen med terningkast 1, og tittelen «The Need for Drit»

Børning

Filmen 'Børning' har fått mye oppmerksomhet i begynnelsen av årets kinohøst, og generelt høstet ganske gode kritikker. Men Oppland arbeiderblads anmelder tar den helt ut og gir en soleklar ener på terningen.

Foto: Erik Aavatsmark/ Filmkameratene & SF Norge

Filmen Børning, med kjente skuespillere som Sven Nordin, Anders Baasmo Christiansen og Jenny Skavlan har fått mange bilinteresserte nordmenn til å strømme til kinosalene.

Også filmanmelderne har stort sett vært i godt humør etter å ha sett filmen. I går hørte vi for eksempel NRKs anmelder Birger Vestmo kalle filmen« lekker og fartsfylt underholdning», etterfulgt av terningkast 4. Lokalaviser som TA og Varden klinka til med terningkast 6.

Les også:

«The Need for Drit»

Men en som definitivt ikke var i gledesrus over å ha sett bilfilmen er Carl Jørgen Sørheim, anmelder i Oppland Arbeiderblad.

Anmeldelsen har fått tittelen «The Need for Drit», og det spares ikke på kruttet. Om hovedperson Roy (spilt av Anders Baasmo Christiansen) og filmen skrives det blant annet:

«I løpet av fem minutter har Christiansens Roy stadfestet seg som en klysete, sjølopptatt, smårasistisk råner, og så bruker han en time og 25 minutter på å minne oss om at han også er en usympatisk og uansvarlig far. Det er som å bli pisket i trynet av Kim Jong-Il – og så noe mye verre, som at Kim Jong-Il tar deg med for å se Børning.»

Se hele anmeldelsen her.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Filmen Børning

Det mangler ikke på kjente skuespillerprofiler i den nye filmen. Sven Nordin, Anders Baasmo Christiansen og Jenny Skavlan er blant dem som ikler rollelista.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Kunne roet meg ned

To dager etter filmanmeldelsen ble publisert innser anmelder Sørheim at han kanskje gikk ett skritt for langt

– Jeg ser i ettertid at jeg kunne ha roet ned tingene ørlite grann, men jeg syntes det var en forferdelig dårlig film.

Han mener det blant annet skyldes at forholdet karakterene mellom ikke blir vektlagt, eller fungerer overhodet.

– Og det fins jo nesten ikke stunts, det er masse biler som kjører samtidig. Historien er forutsigbar som bare det. Den spiller på småkynisk hverdagsrasisme og det er nesten ingen vitser, legger han til.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Børning

Det er mye fart og bilkjøring i 'Børning', betydelig mer enn hva som er vanlig å se i norske filmer.

Foto: SF Norge

Filmanmelderens rake motsetning

Hans rake motsetning hva filmoppfatningen angår, Vardens Tom Inge Andersen, kan ikke forstå kritikken overhodet.

– Dette er en av de morsomste og mest underholdende filmene jeg har sett på lang tid. Den har en rørende historie, og nære menneskelige relasjoner.

Og han sender et lite stikk til filmrefseren fra Oppland:

– Kanskje satt han alene i en mørk kinosal uten å ha spist frokost da han så den?

Konklusjonen må være: Filmsmaken er som baken, og det fins intet fasitsvar på hva som er den gode, underholdende filmen!

Hva syns du om filmen, hvem av filmanmelderne holder du med? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor!

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Krossobanen

Krossobanen blir stengt ut året