Boligannonse kan sette rekord

Boligannonsen til den spesielle Sandefjord-villaen kan bli årets mest viste boligannonse på Finn.no

Søyler og rosetter i stua

Mange har kommentert og sett boligannonsen til dette huset i Sandefjord.

Foto: Rune Enstad / Zentuvo

Den blå villaen som er til salgs, har fått mye oppmerksomhet for interiøret med gull, søyler, skulpturer og gipsutsmykkinger.

Eiendomsmegler Elisabeth Øritsland Osvoll som skal selge boligen for eieren, fikk nærmest sjokk da hun så hvor mange som hadde klikket seg inn på boligannonsen etter at den hadde ligget ute et døgn.

Over 216 000 visninger hadde annonsen fått.

– Annonsen kan godt bli den mest sette boligannonsen i Vestfold på Finn.no og kan bli det i totalt Norge også, sier salgsdirektør for eiendom Johan Fredrik Høvås på Finn.no.

Interiør i bolig til salgs
Foto: Rune Enstad / Zentuvo

Unike boliger får klikk

Ifølge Høvås får en boligannonse i snitt rundt 4000 visninger i løpet av perioden annonsen ligger ute. Mest interesse er det de første dagene og uken annonsen er ute. Så dabber interessen av, sier han.

Johan Fredrik Høvås

Salgsdirektør for eiendom Johan Fredrik Høvås på Finn.no sier annonser med spesielle boliger eller drømmeboliger får oppmerksomhet på Finn.no.

Foto: Caroline Roka

– Hva skal til for at en boligannonse vekker stor interesse?

– Boligen må være unik. Det kan være en bolig som er en drømmebolig for mange. Boligen kan være spesiell eller rar som gjør at folk tenker at andre har andre preferanser enn det de har selv. Denne boligen er et eksempel på det. Men det kan også være en bolig mange synes er attraktiv, sier Høvås.

New York-stil og Pippi-hus

Den mest leste boligannonsen på finn.no er en New York-inspirert leilighet i Oslo, forteller han.

Den fikk nesten 500 000 visninger. Men et hus i Horten omtalt som "Pippihuset i Horten" fikk 325 000 visninger, forteller han.

Boligannonsen ble den femte mest sette annonsen på Finn.no i 2016.

Mange klikker seg inn på boligannonser, også folk som ikke i utgangspunktet har tenkt å kjøpe ny bolig.

Hus til salgs

Huset ser ordinært ut, så kanskje derfor blir overraskelsen større når man ser interiøret, sier salgsdirektør for eiendom Johan Fredrik Høvås på Finn.no.

Foto: Rune Enstad / Zentuvo

– Er folk nysgjerrige på hvordan andre bor?

– Ja, det kan godt være. Men jeg tror det er folks interesse for bolig som driver det meste av besøket vårt, sier Høvås.

Les også: Norske hus blir mer og mer fargeløse

Merker interessen

Huseier Eva Hagen Gulliksen har merket seg den store interessen for boligannonsen og har fått mange telefoner.

– Jeg synes det er rart. For dette har bare vært en hobby for meg. Jeg har laget alt selv. Det er gips på vegger, kjøkkendører og takrosetter. All pynten er laget av gips, sa Hagen Gulliksen til NRK onsdag.

Eva Hagen Gulliksen

Eva Hagen Gulliksen sier interiøret har vært hennes hobby.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

Ifølge eiendomsmegler Elisabeth Øritsland Osvoll blir det kun private visninger. Hvis det hadde vært felles visninger, tror hun mange ville kommet bare for å se hvordan huset ser ut.

– Ingen i Sandefjord eller Vestfold har et slikt hjem, sier Øritsland Osvoll.