Bekymret for Stavernfestivalen

Festivalsjef for Stavernfestivalen, Roger Albin Andersen, er bekymret for fremtiden til festivalen etter at det ble kjent at Larvik kommune ikke ønsker å kjøpe Soldathjemmet.

Stavernfestivalen

Festivalsjefen frykter at de mister tilgangen til Skråvika, som er inngangsområdet til festivalen.

Foto: Rune Jensen / NRK

Vi må forberede oss på store endringer for Stavernfestivalen, sier festivalsjefen.

Andersen sier det er vanskelig å si hva som vil bli utfallet.

Vi vet aldri hva som skjer. Kanskje vil en ny eier søke om bruk eller kjøp av Skråvika. Jeg vet egentlig veldig lite, dette er helt i det blå for oss, men Skråvika er det mest kritiske området for festivalens del.

Festivalsjefen beskriver situasjonen som vanskelig.

Det viktigste for oss er tilgangen til Skråvika og ikke Soldathjemmet i seg selv. Det blir brukt til å huse artister og frivillige, og kan la seg gjøre på andre måter. Skråvika derimot er vårt inngangsområde og er helt klart mer kritisk, sier Andersen.

Andersen sier de har flere alternative løsninger, men at de må vente og se hva som skjer videre.

Det er en vanskelig situasjon, men dersom det kommer en ny eier som ikke tillater oss å gjøre noen ting i nærheten, så er det kritisk for Stavernfestivalen.

stavernfestivalen

Festivalsjefen sier situasjonen er vanskelig

Foto: John-Andrè Samuelsen / NRK

Les også:

Håper på godt samarbeid

Andersen sier det aldri før har vært viktigere å ha en god dialog med kommunen og forsvarsbygg.

Jeg velger å stole på kommunen. Jeg kan ikke forlange at de skal kjøpe noe som helst, og jeg regner med de har gjort noen gode vurderinger.

Rådmann i Larvik kommune, Inger Anne Speilberg, håper at de har et godt samarbeid med festivalen.

– Slik jeg vurderer det både politisk og administrativt er Stavernfestivalen viktig for å få attraktivitet og besøkende til Larvik. Jeg håper at vi kan sørge for også fremover at det blir et godt og viktig arrangement.

Les også:

Har flere interesserte

Prosjektleder for Skifte eiendom, Trond Nordby sier de har flere som er interesserte i Soldathjemmet som ligger utenfor Fredriksvern verft i Stavern.

Vi har flere som har meldt sin interesse, og jeg regner med at det kommer til å bli flere nå som prosessen er i gang for fullt, sier Nordby.

Prosjektlederen sier han ser positivt på prosessen videre.

Til nå har vi kun annonsert på finn.no, men nå som vi setter i gang med full markedsføring ser jeg positivt på et eventuelt salg av eiendommen.

Nordby sier at de har restriksjoner, og at bygget ikke vil bli solgt til hvem som helst.

– Det er rammebetingelser for både bruk og fremtidig forvaltning av bygget. Dette går blant annet på at det skal være en bestemt bruk av bygget i fremtiden, og da er det ikke snakk om hytte eller bolig.