Snart står Dylan på scenen

Stavernfestivalen er i gang og i kveld står selveste Bob Dylan på scenen foran 10 000 tilskuere. Arrangør Roger Albin gleder seg like mye som publikum.

Stavernfestivalen er i gang og Bob Dylan skal stå på scenen.

Bob Dylan står på scenen på Stavernfestivalen i kveld. Både publikum og arrangør, Roger Albin, er i ekstase.

– Jeg gleder meg veldig. Det blir spennende å se hvordan det blir med så mye mennesker og så mange bra låter, sier Albin.

Han er sikker på at det er låtene og måten Dylan fremfører på som trekker folk. Konsertene er forskjellig fra gang til gang og publikum vet aldri hva de kan vente seg.

Jobb å få Dylan

Stavernfestivalen arrangeres for 14. gang i år. Og det ventes at over 30 000 mennesker kommer inn portene. For å holde på det antallet er det viktig med gode artister. I fjor var Sting der og i år er det Dylan.

– Hvordan fikk du tak i han?

– For å få en så stor artist på scenen må vi har en liste med gode artister, alt av sikkerhet på festivalområdet må være bra og riktig antall mennesker. Vi laget en god søknad som vi leverte til agenten og manageren hans. Vi måtte overbevise dem, og det greide vi, forteller en fornøyd Albin.

Og sier videre at det skal bli vanskelig å toppe denne artisten.

Les også:

Dylan-minne

Stavernfestivalen

10 000 skal se Bob Dylan synge på Stavernfestivalen fredag kveld. Det kommer over 30 000 på festivalen i år.

Foto: John-André Samuelsen

På festivalen var også Jørgen Roll, arrangør av Norwegian Wood-festivalen. Han har selv hatt Bob Dylan hos seg, men går aldri lei den anerkjente artisten.

– Han gleder sine gamle fans og nye fans. Jeg forventer gamle låter i ny innpakning, men også nye låter. Vi har sett på settlister frem til to dager siden, og det er fine ting, forteller Roll.

Han sier videre at det er viktig at folk ikke tar den kjente mannen for gitt, han er 73 år gammel, så nyt det nå. Roll har et spesielt minne med Dylan han aldri kommer til å glemme.

– I 1988 var Dylan på Norwegian Wood-festivalen. Da skulle han spille ekstranummer med «Forever young». Det var rørende.

Stemning på campen

Campen på Stavernfestivalen

På campen har Andebu-gjengen ventet siden onsdag kveld på at Dylan skal synge på scenen. Stemningen er god.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

På campen har en gjeng fra Andebu ventet på Dylan siden onsdag kveld. Med seg har de sofa, noe godt å drikke og god stemning. De sier selv de egentlig er for unge til å være fan av en så gammel artist, men de gleder seg veldig.

– Vi må se han før han dør. Dylan har mye bra låter og skaper god stemning, forteller Patrick Andersen.

– Det blir mye drikke, Dylan og lite damer. What happens in Stavern stays in Stavern, avslutter Halvor Pettersen.