Begge bombemistenkte blir varetektsfengslet

Mannen og kvinnen som er mistenkte etter bombefunnet i Siljan blir begge varetektsfengslet, mannen i fire uker og kvinnen i en uke.

Bombefunn i Siljan

Det var her i Siljan i Telemark at politiet gjorde et bombefunn onsdag kveld. Fredag ettermiddag er det kjent at mannen og kvinnen som er mistenkt etter funnet blir varetektsfengslet i henholdsvis fire og to uker.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det ble torsdag kveld kjent at politiet begjærte fire og to ukers varetektsfengsling for henholdsvis mannen og kvinnen som er mistenkt etter bombefunnet i Siljan onsdag kveld.

Fredag kveld er det nå klart at de to blir varetektsfengslet, mannen i fire uker, hvorav to med brev- og besøksforbud, og kvinnen i en uke, også hun med brev- og besøksforbud.

Det bekrefter vakthavende jurist ved Telemark politidistrikt Wenche Kåsa til NRK. Altså ble kjennelsen den samme som politiet ba om når det gjelder den mistenkte mannen, mens kvinnen fikk halvert tid i varetekt, i forhold til hva politiet ba om i sin begjæring.

Vurderer anke

Forsvarererne for både mannen og kvinnen sier at de nå vil vurdere en anke.

– Jeg tar denne kjennelsen til etterretning, og vil i samarbeid med min klient vurdere om vi skal inn i en anke, sier advokat Thomas Randby, mannens forsvarer, til NRK.

– Vi vil vurdere å anke, men det tar vi stilling til først på mandag, sier advokat Morten Wexels, forsvarer for kvinnen, og legger til at kvinnen fortsatt bedyrer sin uskyld.

Les også:

Ba om lukkede dører

Kristin Bjelkemyr-Østvang, påtaleansvarleg

Politiadvokat Kristin Bjelkemyr-Østvang begjærte lukkede dører under fengslingsmøtet i Nedre Telemark tingrett i dag. Hun sier at det ble gjort nye funn under tekniske undersøkelser, men vil ikke konkretisere hva funnene er.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det var i 22-tiden onsdag kveld politiet kom over bomben, under en pågripelse i en bolig rundt 2 kilometer fra Siljan sentrum.

Den hjemmelagde, ferdige bomben med lunte inneholdt en kilo av sprengstoffet TNT.

Politiadvokat Kristin Bjelkemyr-Østvang begjærte lukkede dører under fengslingsmøtet i Nedre Telemark tingrett i dag, med begrunnelse i fare for bevisforspillelse.

Politiet fikk medhold av dommer Vibeke Bull-Hansen.

Har gjort nye funn

Politiadvokat Bjelkemyr-Østvang sier også at de under teknisk undersøkelse torsdag gjorde funn som har styrket mistanken mot paret, som er samboere.

– Det er gjort beslag i forbindelse med ransakingen. Jeg vil ikke utdype hva slags funn det er, men det er funn som styrker saken, sa politiadvokaten til NRK.

Hun vil imidlertid ikke gå inn på detaljer om hva som ble funnet.

100 personer ble evakuert

I underkant av hundre personer måtte forlate hjemmene sine onsdag kveld, og politiets bombegruppe ble tilkalt.

Klokken 01.15 natt til torsdag kunne imidlertid politiet meddele at faren var over. Da hadde bombegruppa jobbet på stedet en stund, og uskadeliggjort den hjemmelagde bomba.

2 uker med brev- og besøksforbud, for