Hopp til innhold

Nå skal gutta i Byting være med i ny TV-serie

Gutta i bandet Byting har laget musikken til en ny TV-serie som skal gå på «mannekanalen» MAX. Serien er laget av, med og for ekte mannfolk.

Byting

BYTING: Bø-bandet består av (f.v.) Per Anders Buen Garnås, Marius Skjelbred, Thomas Hellekås, Halvor Halvorsen og Svein Eivind Mo Haugan (Teipen).

Foto: Tore Hansen / Byting

Bandet fra Bø er det musikalske innslaget i den nye TV-serien «Norske rednecks».

– Serien handler om bygdeoriginaler, eller «bondetamper» som man sier på godt norsk, sier vokalist Thomas Hellekås.

«Redneck» er historisk sett et nedsettende slanguttrykk brukt om en fattig farmer fra sørstatene i USA. Uttrykket oppstod trolig fordi bønder og andre landarbeidere fikk rød hals og nakke etter arbeid utendørs i steikende sol.

Spilt inn i 2013

Selv har bandet Byting arbeidet mest innendørs i studio. Serien ble spilt inn i 2013, og nå er det offisielt at den skal på TV-skjermene rundt i de norske hjem til våren.

– Nå jubler vi for at den endelig kommer, men det blir nok litt spesielt å se seg selv på TV, sier Hellekås.

Bandet fra Bø spiller musikk innenfor sjangeren folkrock, country og norsk folkemusikk. Vokalisten Hellekås forteller at de er med i noen scener i nesten hver episode.

«Thomas og Teipen» er to av gutta i bandet Byting, og det er de to som er mest synlige i serien.

«Thomas og Teipen, med kunstnernavnet Byting, er de to trubadurene som synger voicen gjennom hele serien.» står det på seriens nettsider.

– Jeg kommer sikkert til å få veldig kjeft av bestemora til «Teipen» fordi han heter jo ikke det, han heter egentlig Svein Eivind, sier Thomas Hellekås.

Forhåpentligvis behøver ikke bestemoren til gitaristen å påpeke dette etter at TV-serien har gått på skjermen, for håpet er at TV-serien kan gjøre at flere folk legger merke til Byting.

TV-serie om bondetamper

Dokusåpen «Norske rednecks» skal ifølge kanalens egen hjemmeside «skildre en verden der rikdom måles i strips, ståltråd, gaffatape, hestekrefter og øl. På trygg avstand fra A4-tilværelsen lever en gjeng livsglade originaler som virkelig kan kunsten å nyte livet til fulle.»

– Norske rednecks er en varm dokusåpe om et annerledes liv og miljø. Vi får være flue på veggen blant ekte norske rednecks fulle av livsglede og kreativitet. De er selverklærte bondetamper, og de er stolte av det, sier Sverre Nordbø, programsjef i Discovery Networks til max.no.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark