Hopp til innhold

Arrestert og siktet for kameratens død

En 20 år gammel mann døde etter at en bil kjørte av veien i Tokke natt til lørdag. Nå er begge kameratene siktet for uaktsomt drap.

Den 20 år gamle mannen ble erklært død på stedet. Like ved fant politiet de to kameratene. De var i sjokk, men nesten helt fysisk uskadet. De tre hadde kjørt en minibuss på Bandakslivegen. Minibussen, med ni seter, kjørte av veien og havnet på taket.

De to kameratene ble sendt til sykehus. Så lørdag ettermiddag ble de arrestert av politiet. Siktet for uaktsomt å forvolde noen andres død.

– Disse mennene sitter i varetekt og kommer til å bli sittende ut dagen. Vi gjennomfører nå taktisk og teknisk etterforskning, sier politiadvokat Kristin Drågen.

Varden omtalte saken først.

Vitneavhør

Statens vegvesen sin ulykkeskommisjon ble tilkalt og de har gjort sine undersøkelser på stedet. Politiet hadde søndag morgen et møte for å planlegge veien videre.

– Vi begynner å danne oss et bilde av hendelsesforløpet. Men det er mye som gjenstår, så vitneavhør er i fokus for oss i dag, sier Drågen.

Politiet sier til lokalavisen Varden at de mistenker ruskjøring og at de siktede mennene i avhør har sagt at de ikke husker hvem som kjørte bilen.

– Vi har tatt utvidede blodprøver, men utover det så ønsker jeg ikke å kommentere innholdet i avhørene, sier politiadvokaten.

Det blir gjort nye avhør av mennene i løpet av søndag kveld og mandag morgen.

Sterkt preget

Begge mennene er avhørt av politiet. Den ene av de siktede har fått oppnevnt advokat Andreas Nyhaug.

Andreas Nyhaug

ADVOKAT: Andreas Nyhaug. (arkivbilde)

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

– Jeg vil ikke si noe om hva han har forklart, men han er sterkt preget av å ha mistet en veldig god venn, sier Nyhaug til Varden.

Den andre siktede har hittil ikke ønsket forsvarer.

Nyhaug har ikke besvart NRKs henvendelser søndag.