Advarer mot «døve» selgere

Politiet i Vestfold, Telemark og Buskerud advarer mot en gruppe dørselgere som utgir seg for å være døve.

Politi

En rekke grove tyverier i Asker og Bærum sees nå i sammenheng med en gruppe utenlandske dørselgere.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

– Vi ser en del grove tyverier fra boliger i våre nabodistrikter. Derfor ønsker vi å gå ut med en advarsel, sier politiinspektør og leder for Grenseløs Odd Skei Kostveit.

Kostveit forteller at politiet i Asker og Bærum ser en rekke grove tyverier i sammenheng med en gruppe dørselgere som utgir seg for å være døve.

– Det er utenlandske statsborgere mellom 20 og 30 år. De opptrer som døve, men er sannsynligvis ikke det. Når politiet har gjennomført kontroller viser det seg at flere kan høre, sier Kostveit.

Ber folk avvise selgerne

Det er ingen konkrete hendelser i Vestfold, Telemark og Buskerud som knyttes til dørselgerne enda. I Asker og Bærum har selgerne blitt observert i områder der det har vært tyverier samme dag eller dagen før.

– Hvis noen opplever å få besøk av dørselgerne ber vi dem om å avvise dem og ringe oss. Vi ønsker tips fra publikum slik at vi kan samle informasjon, sier Kostveit.

Der det har vært tyverier er det i hovedsak gull som har blitt stjålet.

Norges Døveforbund tar avstand

Kostveit forteller at Norges Døveforbund avviser ovenfor politiet at det foregår en innsamlingsaksjon fra deres side nå. De tar avstand fra at noen misbruker betegnelsen døv.

Politiet ber publikum som ser noe om å melde fra på 02800.