– Vennskapet gikk i dass

AGDER LAGMANNSRETT (NRK): Samboeren til Linn Madelen Bråthen var skuffet og kritisk til politiets arbeid da han forklarte seg i retten.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Samboeren til Linn Madelen Bråthen, sier i retten at han aldri har trodd at Bråthen kunne ha tatt sitt eget liv.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Under vitneforklaringene onsdag, fortalte samboeren til Linn Madelen Bråthen om kvelden og natta da Linn mistet livet.

Hadde godt forhold

Samboeren til Bråthen mener de hadde et godt forhold og var åpne med hverandre. Han beskriver helsetilstanden til Bråthen som normal i dagene fram til dødsfallet. Han sier hun tok medisinene hun brukte mot depresjoner.

Samboeren og tiltalte var barndomsvenner og forteller at de har hatt et godt forhold. Han er sjokkert over det som har kommet fram i retten om forholdet mellom Bråthen og tiltalte.

Han visste ikke at de hadde hatt en seksualisert tone i nattlige chatter med hverandre.

– Jeg opplevde tiltalte som en god venn av Linn og hadde ikke noe problem med å la de gå på tur, sier samboeren.

Les også:

Ba om besøksforbud

Da Linn Madelen Bråthen ikke kom hjem etter å vært ute på tur, dro tiltalte og samboeren sammen på tur for å lete etter henne.

Samboeren flyttet inn hos tiltalte etter at Bråthen ble funnet omkommet. Der var de mye sammen i en uke, fram til tiltalte ble pågrepet og siktet for drap på samboeren.

Etter at tiltalte ble sluppet ut av fengsel, ba samboeren om besøksforbud.

Vennskapet gikk i dass den dagen han ble pågrepet, sier samboeren og kikker ned i bordet.

Han sier han ikke kjenner igjen beskrivelsene som tiltalte og andre vitner har gitt om Bråthen som seksuelt ukritisk og ikke pålitelig.

Måtte be politiet om video

På spørsmål fra bistandsadvokat, svarer samboeren at han aldri har trodd at Bråthen kunne ha tatt sitt eget liv. Han sier både tiltalte og politiet som avhørte han den første kvelden, mente at Bråthen kunne ha tatt sitt eget liv.

Samboeren sier han spurte politiet om overvåkningsvideo allerede første gangen han snakket med politiets spesialenhet. Dette fikk han høre at ikke var mulig.

Tiltalte har tidligere forklart at han, flere ganger, har gått tur med Linn Madelen Bråthen for å snakke ut om ting og at hun ble lettere til sinns etter slike turer.

Han mener han ikke var i stand til å hindre Bråthen fra å hoppe fra brua.