Hopp til innhold

– Mye er uklart to uker før sammenslåingen

Nye Sandefjord kommune blir en realitet om bare to uker. Nå er det hektisk for å få mest mulig på plass.

Nye Sandefjord kommune

Det er fortsatt en del som må på plass før den nye kommunen blir en realitet. Her fra et møte med tillitsvalgte drøye to uker før overgangen.

Foto: Henrik Bøe / NRK

– I dag ønsker jeg å oppsummere litt hvordan dette samarbeidet har vært, sier prosjektleder og rådmann i nye Sandefjord kommune Gudrun Grindaker.

Om litt over to uker er Sandefjord, Andebu og Stokke blitt til én kommune, men ikke alt er på plass.

– Det som må være klart til 1. januar er klart og i rute, men så er det mange områder som vi må jobbe med i 2017 som vi trenger mer tid på, sier Grindaker.

Hun legger til at i disse dager så må de gi oppmerksomhet på overgangen fra 2016 til 2017.

– Nettopp for å sikre oss at det blir kontinuitet i tjenestene og at det ikke skal skje feil i overgangen, sier hun.

Gudrun Grindaker

Prosjektleder og rådmann i nye Sandefjord kommune, Gudrun Grindaker sier at de har måttet prioritere stramt før overgangen til den nye kommunen.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Hektiske tider

Noen av de tillitsvalgte mener at sammenslåingen av de tre kommunene har gått for fort, blant dem er Martin Torhaug i utdanningsforbundet i Stokke.

– Det har vært litt knapt med tid som har gjort at det har blitt hektisk til tider, sier han.

Det er også leder for fagforbundet i Stokke Arne Antonsen enig i.

– For så vidt har det gått bra veldig lenge, men det har blitt veldig travelt nå på slutten, og det er enda mange ting som enda ikke er oppklart, sier han.

Han forteller at en av tingene som enda ikke er oppklart er hvor folk skal jobbe.

– Så er vi jo lovet at vi skal få det beste fra de tre kommunene, men det har vi sett lite til nå, det er lite raushet å spore som de lova, legger han til.

Stramme prioriteringer

Han synes de går for de kjipeste løsningene for alle tre kommunene, for eksempel betalte matpauser og sommertidsordninger. Grindaker forteller at det står i dokumentene at de skal ta det beste fra de tre kommunene, men at de har hatt stramme økonomiske rammer.

– Så når vi snakker om det beste fra kommunene så snakker vi om beste praksis, på hvilken måte vi får best tjenester ut ifra ressursene. Og da kan det handle om å jobbe på en helt annen måte, sier hun.

– Det er klart mange ting burde ha vært avklart før, men vi har måttet prioritere veldig stramt, sier Grindaker.