– Kan oppleve lengre responstid enn vanlig

På grunn av betydelig ressursbruk i politiet i forbindelse med terrortrusselen mot Norge, kan publikum oppleve lengre responstid enn vanlig.

Politimester Rune B. Hansen

Politimesteren i Vestfold, Rune B. Hansen takker for tips fra publikum i forbindelse med saken.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

– Politiets betydelige ressursbruk i forbindelse med terrortrusselen gjør at vi dessverre ikke kan yte den service overfor publikum som vi ønsker, sier politimester Rune Bård Hansen i Vestfold politidistrikt i en pressemelding fredag formiddag.

Politidistriktet opplyser videre at de har klart å håndtere alle akutte saker det siste døgnet, men at publikum kan oppleve lengre responstid på ordinære hendelser enn vanlig.

Etter at terrortrusselen ble kjent torsdag formiddag, hevet politiet beredskapen over hele landet. Blant annet er væpnet politi plassert på Sandefjord lufthavn Torp og på havnene i Larvik og Sandefjord.

– I tillegg er det flere mobile politipatruljer i distriktet enn normalt. Vi har også fått forsterkninger fra Utrykningspolitiet, sier Hansen.

Les også:

Tilbakekalt fra ferie

Sommeren er en svært aktiv periode for politiet i Vestfold som følge av turisttilstrømningen. Når vi nå har en ekstraordinær situasjon setter det vår organisasjon på prøve, men politiet er en beredskapsorganisasjon og er beredt på å håndtere dette. Et titalls ansatte er tilbakekalt fra ferie, for å bidra til nødvendig beredskap, heter det videre i pressemeldingen.

I forbindelse med trusselen har politiet mottatt flere tips fra publikum. De går nå gjennom disse tipsene og takker for engasjementet.

De råder fortsatt folk til å oppføre seg som normalt, men samtidig være ekstra aktpågivende.

– Publikum må kontakte politiet dersom de observerer spesielt mistenkelige gjenstander, kjøretøy eller personer, opplyser Vestfold-politiet i pressemeldingen.

Politimesteren understreker imidlertid at folk trygt kan leve som vanlig og at det ikke er nødvendig å endre sine planer på grunn av situasjonen.