– Vi skjerper vaktholdet

I tillegg til sikkerhetstiltak på flyplasser, skjerpes også sikkerheten på fergekaiene etter terrortrusselen mot Norge. – Vi er mer årvåkne enn normalt, sier Fjordline-direktøren.

Fjord Line Color Line

Fjordlines ruter går mellom Norge og Danmark, og Norge og Sverige.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Siste: Senere torsdag besluttet Kysteverket å heve sikkerhetsnivået til nivå 2 med umiddelbar virkning. Dette gjelder for alle norske havneanlegg som omfattes av den internasjonale ISPS-koden.

Administrerende direktør i Fjordline, Ingvald Fardal, sier til NRK.no at de har en dialog med Kystverket i forbindelse med sikkerhetstiltak etter trusselen.

– Vi har egne sikkerhetsansvarlige som blir aktivert i en slik situasjon. Vi skjerper vaktholdet, og er mer årvåkne enn normalt. Fortsatt er vi på sikkerhetsnivå 1. Da tar vi stikkprøver av tre prosent av de reisende, sier han.

Det er Kystverket som eventuelt gir beskjed om at de skal opp på sikkerhetsnivå 2. Om sikkerhetsnivået økes, vil det tas stikkprøver av 20 prosent av de reisende.

Les også:

Kontakt med politiet

Konserndirektør i Color Line, Helge Otto Mathisen, sier til NRK.no at de forholder seg til beskjeder fra politiet.

– Foreløpig er det ikke grunnlag for høyere beredskap, sa han til NRK.no torsdag formiddag.

Politimesteren i Vestfold har sagt at folk vil merke en økt tilstedeværelse av politi, også bevæpnet politi, som en følge av trusselen. Dette gjelder knutepunkter som fergekaier og flyplasser.

Les også:

Væpnet politi

På en pressekonferanse klokken 10.00 torsdag formiddag opplyste PST-sjefen Benedicte Bjørnland at personer med tilknytning til en gruppe i Syria har planer om å gjennomføre en terroraksjon i Norge.

– Vi er nå i en situasjon der det er en konkret trussel mot Norge. Det blir gjort tiltak for å møte trusselen, sa justis- og beredskapsminister Anders Anundsen på pressekonferansen.

Fra pressekonferansen:

  • Uvisst hvem som står bak eller hva/hvem angrepet er rettet mot
  • Ber borgere være på vakt
  • Advarer mot å fordømme bestemte grupper i samfunnet
  • Væpnet politi vokter grenseoverganger, flyplasser, togstasjoner
  • Regjeringen har satt stab