Hopp til innhold

– Føler meg veldig heldig

18 år gamle Frida Ditlefsen fra Stathelle hadde en spennende dag. Hun fikk følge næringsminister Monica Mæland på jobb.

Skygget Mæland

SKYGGET MÆLAND: Hele dagen fikk Frida ved næringsministeren sin side.

Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Fra statsrådsbilen med Mæland, på vei til Oslo, forteller 18-åringen om hva hun har opplevd.

– Det har vært veldig inspirerende å følge næringsministeren. Det har vært interessant å se en dag gjennom hennes øyne, sier Frida Ditlefsen.

Mer lærerikt

Hun mener det er mye mer lærerikt å være med ut, enn å sitte på en skolebenk.

– Jeg håper flere andre får prøve dette. Jeg tror mange kunne hatt nytte av å se ting ute i det virkelige liv, sier hun.

Opplegget er en del av Ungt Entreprenørskaps årlige program "Leder for en dag", der unge ledertalenter får følge toppledere en arbeidsdag. Ditlefsen er allerede leder for en ungdomsbedrift sammen med medelever på Bamble videregående skole.

Besøkte flere bedrifter

Mæland og Ditlefsen startet dagen på Akademikernes høstkonferanse i Oslo. Deretter gikk turen videre til bedriftsbesøk på Jotun i Sandefjord og Miros i Asker.

– Dette er to veldig forskjellige bedrifter i størrelse. Lederne her kunne fortelle Frida mye om hvordan det er å drive en bedrift, sier Mæland.

Jotun.

Jotun i Sandefjord er en av bedriftene som ble besøkt.

Foto: Mathilde Torsøe / NRK

Nyttig for begge to

Mæland mener unge som deltar i programmet har dobbelt så stor sjanse for å kunne starte egne bedrifter senere i livet. Det mener hun Norge sårt trenger.

Statsråden sier også at hun at hun har lært mye av 18-åringen i løpet av dagen.

– Frida stiller mange gode spørsmål. Blant annet lurte hun på hvorfor det er så få nordmenn som starter egne bedrifter. Det gjør at jeg må tenke meg om. Dette har absolutt vært nyttig for begge to, sier næringsministeren.