– Flere må betale for Teater Ibsen

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen mener flere kommuner må være med å finansiere Teater Ibsen. Han frykter at samarbeidet med Vestfold snart kan ende.

Sylvia Salvesen og Kari Onstad

Sylvia Salvesen og Kari Onstad på scenen.

Foto: Pressebilde

– Det er to ting. Det ene er det generelle, at det er bra å ha et fellesskap til teateret, sier Riis-Johansen.

– Det andre er det mer konkrete, at Vestfold har hatt en prosess og diskuterer om de skal være med videre som eier at teateret. Og da får vi en ny situasjon.

LES OGSÅ: – Vestfoldinger føler de får lite igjen

Truer med å trekke seg ut

Politikere i Vestfold har nemlig truet med å trekke støtten til Teater Ibsen , dersom det ikke opprettes et senter for scenekunst for barn og ungdom i Vestfold.

Terje Riis-Johansen

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen mener det ville vært flott med et teater som samlet hele fylket.

Foto: Petter Melsom / NRK

På en generalforsamling i sommer ble det klart at Vestfold fylkeskommune ikke trekker seg ut, etter at de to andre eierne Telemark fylkeskommune og Skien kommune gikk med på å sette ned en arbeidsgruppe for å se på mulighetene for en egen scene i Vestfold.

Administrerende direktør ved Teater Ibsen, Gry Wie, tror det blir vanskelig å drive Teater Ibsen uten vestfoldstøtten.

– Hvis Vestfold trekker seg ut og det ikke blir økte tilskudd fra de andre eierne, så vil det i så tilfelle bli et veldig lite teater igjen, sier Wie.

Ønsker et samlende teater for Telemark

Fylkesordfører Riis-Johansen tror det vil bli vanskelig for fylkeskommunen og Skien kommune å bidra mer enn det de gjør i dag.

– Neste diskusjon er å se om det går an å få til et bredere eierskap til teateret, som må handle om mer enn bare finansiering, sier Riis-Johansen.

Han sier at han med dette frir til enhver kommune som ønsker å gå inn og delta og bidra til Teater Ibsen.

– Men det hadde vært fantastisk bra om vi hadde klart å få til et teater som virkelig samlet Telemark, sier Riis-Johansen.

Fredag denne uken mottar Vestfold fylkeskommune rapporten som har sett på muligheten for å etablere senteret for scenekunst for barn og ungdom i Vestfold.

Teater Ibsen sett frå Skienselva

Dersom Vestfold fylkeskommune stenger pengekrana til Teater Ibsen, må pengene komme fra andre kommuner i Telemark.

Foto: Anne Lognvik / NRK