Trekker seg ikke fra Teater Ibsen

Vestfold fylkeskommune ønsker fortsatt å være inne på eiersiden av Teater Ibsen. Det ble klart etter generalforsamlingen tirsdag kveld.

Hønsvall og Johansen

Varaordfører Hans Hilding Hønsvall og fylkesordfører Per-Eivind Johansen i Vestfold.

Foto: Ragnar Lurås / NRK

Tirsdag kveld ble det avholdt generalforsamling i Teater Ibsen. Det var i forkant knyttet stor spenning til om Vestfold fylkeskommune ville velge å trekke seg ut av teateret.

Politikere i Vestfold har nemlig den senere tiden truet med å trekke støtten til Teater Ibsen, dersom det ikke opprettes et senter for scenekunst for barn og ungdom i Vestfold.

Etter generalforsamlingen er det imidlertid klart at Vestfold fylkeskommune velger å fortsatt være en del av Teater Ibsen-prosjektet.

Generalforsamling i Teater Ibsen

Hele generalforsamlingen

Foto: Ragnar Lurås / NRK

Setter ned arbeidsgruppe

På generalforsamlingen fikk Vestfold fylkeskommune overtalt de to andre eierne, Telemark fylkeskommune og vertskommunen Skien, til å sette ned en arbeidsgruppe som skal utrede videre etableringen av en egen scene i Vestfold.

Fylkesordfører i Vestfold Per-Eivind Johansen er glad han fikk overtalt de andre eierne:

– Jeg opplever at de andre eierne er villige til å finne løsninger. Nå ønsker vi å sette ned et arbeidsutvalg for å drøfte mulighetene vi har fremover.

Les også:

Trenger mer midler

Teater Ibsen

Festiviteten, som tidligere huset Teater Ibsen, ble denne uka solgt for litt over fire millioner kroner til to lokale aktører i Skien.

Foto: Britt Boyesen / NRK

Skien kommune og Telemark fylkeskommune er imidlertid klare på at det må komme friske midler om Vestfold sitt ønske om egen scene skal kunne realiseres:

– Det må komme penger fra statlig hold. Det ligger penger der, og vi ønsker å gå en runde med dem for å høre om det er noe vi kan bygge opp her som vi kan få finansiert, sier Elisabeth Nilsen fra Telemark fylkeskommune.

– Veldig vanskelig for oss

De ansatte ved teateret opplever at framtida blir usikker når eierne er uenige.

– Dette er en vanskelig situasjon for oss ansatte. Fremtiden vår blir veldig usikker, med en eier som vil noe annet enn de to andre. Det er synd at de ikke har snakket sammen tidligere.

Men aller først skal saken opp i fylkesutvalget i Vestfold.