- Rakel (43) ble trolig påkjørt

Den døde kvinnen som ble funnet i veikanten ved riksvei 40 ble trolig påkjørt. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

Likfunn Larvik
Foto: John Andre Samuelsen / NRK

Kvinnen ble funnet i grøfta ved riksvei 40 utenfor Larvik sentrum torsdag ettermiddag.

- Kvinnen er trolig påkjørt av en bil. Hun har flere tegn som tyder på dette. Dessuten har hun flere bruddskader i overkroppen. Hun døde trolig av indre skader. Hun er en 43 år gammel kvinne sa politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt på en pressekonferanse som startet klokken 14.30 i ettermiddag.

LES OGSÅ: Håper på svar i ettermiddag

Den døde er 43 år gamle Rakel Pettersen fra Larvik. Kvinnen etterlater seg en voksen datter.

-Kvinnen er bosatt i Larvik, og hun hadde omfattende skader på venstre side av kroppen. Hun døde av disse skadene, sier Sakrisvold.

SE VIDEO: - Hun ble trolig påkjørt

Ole Bjørn Sakrisvold
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det var torsdag morgen stor trafikk på stedet, også tunge kjørtøy, som skulle med ferga SuperSpeed til Danmark.

- Vi kan ikke utelukke at kvinnen for eksempel er påkjørt av et vogntog uten at sjåføren har merket noe. Men vi har alle muligheter åpne for at det kan være et annet kjøretøy. Vi har også sikret oss passasjerlistene og overvåkingsbilder fra kaien der danskebåten Superspeed legger til, sier Sakrisvold til NRK.

Klærne har sklidd av kvinnen som følge av påkjørselen. Det er klart etter funn. Hun har sklidd langs bakken etter påkjørselen og klærne har da blitt dratt av.

Siste sikre observasjon av henne var 0540. Det skal ha vært en bilfører som passerte henne et stykke unna der hun ble funnet

Hadde flere teorier

Sakrisvold sa fredag formiddag at det ikke var riktig at politiet etterforsket ett hovedspor, nemlig at kvinnen skal ha blitt påkjørt av en bil som så har stukket av fra åstedet.

- Vi holder flere muligheter åpne, sa han da.

Ved 2-tiden natt til fredag etterlyste Larvik-politiet føreren av en bil som skal ha stoppet på stedet der kvinnen ble funnet avkledd og død i grøfta torsdag ettermiddag klokken 14.40. Bilen skal ha stoppet i perioden mellom 5.15 og 6.00. Bilføreren har nå meldt seg.

Likevel leter politiet etter biler som kan ha kjørt på kvinnen etter klokka 05.45 torsdag morgen.

- Vi ønsker kontakt med alle som har kjørt strekningen i det aktuelle tidspunktet, sier Sakrisvold til NRK. Det er også viktig at de som mener å ikke ha sett noe melder seg, sier han.

Elveveien, Larvik
Foto: Grafikk:Berit Heggholmen / NRK

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark