NRK Meny
Normal

Vil vise Slottsfjellet i 3D

Slottsfjellmuseet satser på interaktiv og virtuell historieformidling for å få de unge inn.

Lena Fahre leder for Slottfjellmuseet forteller om satsningen på Virituell formudling av historie. Her med Agumented Reality

Lena Fahre, leder for Slottfjellmuseet, forteller om satsingen på Virtuell formidling av historie. Her med Augmented Reality, eller Utvidet virkelighet på norsk.

Augmented reality, eller utvidet virkelighet på norsk, er det nye Vestfoldmuseene utvikler for å nå ut til et yngre publikum.

– Det er egentlig en digitalisert QR-kode, som gjør at vi gjennom ny teknologi kan komme nær på historiske bygninger, rekonstruere dem og finne ut hvordan de har sett ut i virkeligheten, sier leder for Slottsfjellmuseet Lena Fahre.

Barn og unge

Hun er sikker på at appen vil trekke ungdommer tilbake til museene.

– Det er jeg helt overbevist om og at ungdommene tar med seg foreldre og besteforeldre. Det er en av hovedgrunnene til at vi satser på virtuell formidling og fornying, for å trekke barn og unge til oss.

– De er vant til å sitte med dataspill og nå kan de kombinere den spennende dataverdenen med historisk kunnskap. Det er spennende, sier Fahre.

Meningen er også å bli litt skremt.

– Det var jo ikke bare gode dager i middelalderen heller, men en kombinasjon av kunnskap og opplevelse synes vi er veldig viktige, sier Fahre, mens hun viser fram en zombi-lignende figur som dukker opp når hun skanner en av QR-kodene.

– Vi kommer til å lage en design og type figurer som passer mer inn i et historisk konsept. Det gleder vi oss til, sier hun.