NRK Meny
Normal

Vil ha omkamp om Frostvedt skole

Olaf Holm og KrF foreslår at Norskskolen benytter seg av lokalene på nye Torstvedt skole, slik at Frostvedt kan bestå.

Olaf Holm

Gruppeleder for KrF i kommunestyret i Larvik Olaf Holm ønsker at Norskskolen skal benytte seg av den nye Torstvedt-skolen.

Foto: Privat

Snart er den nye barneskolen på Nanset i Larvik ferdig bygget. Skolen skal huse elever fra et stort område som i dag har tre barneskoler. For å beholde den ene skolen, Frostvedt skole, foreslår KrF at voksne innvandrere på Norskskolen benytter seg av den nye skolen.

KrF-politiker Olaf Holm mener løsningen kan sikre Frostvedt fra nedleggelse.

– Her kan vi slå to fluer i en smekk. Norskskolen har vært under ulike tak i lang tid og har et voksende antall elever som trenger større plass, sier Holm.

Stor nok plass til alle

I dag går det rundt 400 personer på Norskskolen. Holm mener det vil la seg gjøre å innlosjere dem på samme område som en barneskole.

– Den skolen som er bygd på Torstvedt nå har kapasitet til nesten 800 elever, men vil i praksis ikke få så mange elever. I tillegg er det et familiesenter, en barnehage og en flerbrukshall. Med god planlegging vil man finne gode løsninger på hvordan en skal kombinere bruken av disse ulike virksomhetene. Dessuten må vi huske på at en del av Norskskolens virksomhet foregår på ettermiddagen og kvelden, sier Holm.

Larvik Læringssenter har uttalt til Østlands-Posten at lokalene på Torstvedt-skolen blir for små for dem. Holm mener likevel skolen kan være et utgangspunkt.

– Det som er viktig for KrF og for meg er at vi skal ha barneskoler i nærheten av der barna bor, og vi ønsker skoler der barna kan bli sett. Derfor er det viktig at Frostvedt består.

2. desember skal forslaget behandles i kommunestyret. Frp støtter forslaget og også Miljøpartiet de grønne kan være interessert. Holm sier de frem mot desember vil arbeide for å få støtte for en utredning om forslaget.

– Vi ønsker flertall for at rådmannen skal veie saken for og imot og vil arbeide for dette fremover, avslutter Holm.