Her vil de forby vannscootere

Til tross for regjeringens opphevelse av vannscooterforskriften, blir det trolig ikke lov å kjøre vannscooter i Tjøme-skjærgården.

Vrengen

TJØME: Får ordføreren det som hun vil, blir det ingen vannscootere å se i ferieperlen i sommer. (arkivbilde)

Foto: Jan Gulliksen / NRK

18. mai ble de omstridte vannscooterne sidestilt med andre fritidsfartøyer da den nasjonale vannscooterforskriften ble opphevet. Dermed er det opp til kommunene å bestemme om de ønsker vannscootere i skjærgården.

Flertallet i Tjøme kommunestyre ble onsdag kveld enige om et totalforbud mot vannscooter i hele Tjøme-skjærgården.

Men først må vedtaket ut på høring.

Færder nasjonalpark

– Vi har ganske store sjøområder som omfattes av nasjonalparken, og der er det, i verneplanen, et totalforbud. Rådmannens forslag, som vi nå har behandlet i kommunestyret, innebærer resten av Tjøme-skjærgården, sier ordfører Bente Bjerke (Ap).

Forslaget ble vedtatt med 12 mot 7 stemmer. Når høringsperioden på 14 dager er over, og hvis flertallet igjen sier nei til vannscootere i skjærgården, gjelder forbudet fra da av, opplyser Bjerke.

– Det eneste rette

Det endelige svaret kommer altså når saken igjen behandles i kommunestyret 21. juni. Ordføreren håper på samme resultat.

– Innspillene jeg fikk i forkant av kommunestyrebehandlingen var utelukkende positive. Folk i forskjellige miljøer har uttrykt at Tjøme kommune gjør det eneste rette ved å forby vannscootere, sier ordføreren.

Vedtaket er midlertidig ut året. Når kommunen slår seg sammen med Nøtterøy fra 1. januar 2018, skal saken opp på nytt i den nye kommunen, Færder kommune.

Nøtterøy kommune vedtok onsdag å fortsette å følge reglene i forskriften som regjeringen opphevet 18. mai i år.