NRK Meny
Normal

Torp-gjenstand plassert med vilje?

Bombegruppa skal undersøke gjenstanden som førte til bombealarmen på Torp torsdag. Politiet tror den ble satt igjen med vilje.

Torp lufthavn evakuert

BOMBEALARM AVBLÅST: Gjenstanden var ikke farlig, melder politiet.

Foto: Geir Eriksen

Politiet tror gjenstanden som førte til evakueringen på Torp torsdag ettermiddag ble plassert på toalettet.

Plastgjenstand i sekk

Det var en renholder som slo alarm etter at vedkommende la merke til at det var satt igjen en plastgjenstand på størrelse med en bøtte inne i en sekk, skriver Aftenposten.

Politiet har sikret seg videoopptak fra terminalbygningen, og oppfordrer vedkommende som har satt igjen gjenstanden til å ta kontakt.

Opphevet evakueringen

Situasjonen på Torp flyplass ble ved 17-tiden torsdag avklart, og politiet har opphevet evakueringen av flyplassen. Gjenstanden som ble funnet viste seg ikke å være farlig. Den blir nå tatt hånd om av bombegruppen og underlagt kriminaltekniske undersøkelser, skriver Vestfold politidistrikt i en pressemelding.

Laster Twitter-innhold

LES OGSÅ:

– Vi tar denne typen hendelser veldig alvorlig, sier konstituert visepolitimester Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt. – Torp er en trafikkert flyplass med mange reisende. Derfor kan vi ikke ta noen sjanser når vi står overfor en mistenkelig gjenstand. Politiet vet foreløpig ikke om gjenstanden er hensatt med vilje, eller om noen har glemt igjen gjenstanden inne på et toalett i lufthavnterminalen.

Vi håper de reisende forstår at det er nødvendig med omfattende sikkerhetstiltak, selv om det innebærer at det blir forsinkelser, skriver Sakrisvold i pressemeldingen.