NRK Meny
Normal

- Fant ham livløs i senga

Stefaren som er tiltalt for mishandling av en åtteåring slik at han døde nekter straffskyld.

Graven til Christoffer
Foto: NRK

Da rettssaken startet i Agder lagmannsrett i dag, erklærte han seg ikke skyldig.

Les også: To inhabile i rettssak

Avviste alle anklager

Stefaren avviste alle anklager i retten i dag. Han forklarte at han hadde hatt et godt forhold til stesønnen, selv om gutten kunne være svært urolig og sinna.

Åtteåringen hadde mange skader og blåmerker den siste tiden før han døde. Stefaren forklarte at han trodde dette skyldtes fall i akebakken eller etter juling fra medelever. Da aktor spurte om han noen gang hadde gitt gutten juling benektet han dette.

- Fant ham livløs

Den dagen åtteåringen døde forklarte stefaren at gutten hadde vært hjemme fra skolen fordi han hadde vært dårlig. På kvelden gikk moren til gutten en liten tur. Hva som skjedde da er svært sentralt ifølge aktor.

Ifølge stefarens forklaring i dag hadde gutten ropt på mamma, da moren kom hjem. Dette har stefaren imidlertid ikke forklart i sine politiforklaringer tidligere.

Litt senere på kvelden gikk både mor og stefar inn på guttens rom og fant åtteåringen livløs med papir i munn og nese. Da aktor spurte stefaren ut om hva som skjedde den kvelden var stefaren tydelig beveget og måtte samle seg før han svarte. Stefaren hadde ingen forklaring på hvordan papiret hadde havnet i munnen til gutten, men benektet at det var han som hadde gjort det.

- Forsøkte å riste liv i gutten

Han forklarte at han startet gjenopplivning etter instruks fra ambulansepersonellet som moren hadde snakket med. Ifølge stefarens forklaring forsøkte han å riste liv i gutten og sa at han kunne ha skadet gutten da han gjorde dette. Men han hadde ingen forklaring på hvordan papiret hadde havnet i munnen på gutten.

På spørsmål fra aktor svarte han at han ikke visste, men at gutten kunne ha gjort det selv. Stefaren benektet at det var han som hadde puttet papiret i munnen på gutten.

I tingretten ble stefaren dømt til seks års fengsel for å ha mishandlet gutten slik at han døde.

Video nsps_upload_2009_4_21_15_16_44_3561.jpg

Se video: Tiltalt blir drapstruet på Internett

Legger ikke fram noe nytt

Brynjar Meling, som er mannens forsvarer sier de ikke vil legge fram noen nye momenter.

- Vi kommer til å peke på det samme som vi har gjort hele tiden, mangelen på bevis og forklaring og en absolutt dødsårsak.

Saken har vært mye omtalt i mediene og Meling er også opptatt av at juryen ikke må forhåndsdømme mannen.

- Det er bevisene her i retten de skal vurdere, ikke det massive presset som har vært utenfor rettssalen.