Solskjær-drakt ga 30.000 til etterlatte etter togulykken i Danmark

Tor Håvard Ertsås følte behov for å hjelpe etter at en far og sønn omkom i togulykke i Danmark i sommer. Auksjonen av en gammel Manchester United-drakt endte i budkrig ut i de sene nattetimer.

Signert ManchesterUnited-drakt

SOLGT: Manchester United-drakta med Ole Gunnar Solskjærs signatur ble funnet i en pappeske og auksjonert bort for 30.000 kroner. Pengene er gitt til avdøde Kim André Nielsens datter Julie (6) og hennes utdanning.

Foto: Tor Håvard Ertsås / Privat

6. juli endte familieferien tragisk da Kim André Nielsen (34) og sønnen Benjamin Sørvang Nielsen (7) omkom da de skulle kjøre over en planovergang i Danmark.

Ulykken gikk inn på Tor Håvard Ertsås fra Sandefjord. Han ble både rørt og følte et behov for å hjelpe da han leste om ulykken i nyhetene.

Fant bortglemt fotballdrakt

Tor Håvard Ertsås

VILLE HJELPE: Tor Håvard Ertsås, her med sine to barn, er selv Leeds United-fan, og skjønte ikke hvorfor han hadde en gammel Manchester United-drakt i huset. Drakta han fikk gjennom jobben for 20 år siden ble auksjonert bort for en god sak.

Foto: Privat / Privat

Midt i flyttekaoset hjemme fant han en måte å bidra på. Nederst i en pappeske fant han en Manchester United-drakt fra 1999.

Drakta hadde signaturen til Ole Gunnar Solskjær. 1999 er året han avgjorde Mesterliga-finalen mot Bayern München på overtid, og ble en United-legende.

– Den må jo ha noe verdi, tenkte jeg. Og jeg visste at Kim André Nielsen var ihuga tilhenger av Manchester United. Da slo det meg: Denne skal jeg selge, forteller Ertsås.

Pengene skulle gå til Kim Andrés datter Julie og hennes utdanning. På begravelsesbyråets minneside etter far og sønn er anbefalingen å gi et bidrag til datteren Julies utdanning.

Det var Sandefjords Blad som først omtalte saken.

Auksjonen tok helt av

Ertsås la drakta ut på Facebook blant venner for å høre om noen ville kjøpe den. Responsen lot ikke vente på seg og budene tikket inn. 1000 kroner. 2000 kroner. Plutselig var ledende bud på 10.000 kroner.

Ved midnatt natt til lørdag starta budkrigen for alvor. Da auksjonen var avslutta klokka 02.30 var vinnerbudet på 30.000 kroner.

Manchester United-drakt med Solskjærs signatur

UNITED-LEGENDE: Ole Gunnar Solskjær scoret 91 mål for Manchester United. Nå er han manager for samme klubb.

Foto: Tor Håvard Ertsås / Privat

– Jeg ble mer og mer glad der jeg satt. Det er helt fantastisk at det finnes så mange flotte mennesker og bedrifter som vil være med å bidra.

Vil være anonyme

Ertsås har kontakt med enken og en venninne, og også fått hyggelige meldinger fra hans familie.

– De setter pris på det, forteller Ertsås.

De som vant auksjonen er en familie på fem utenfor Oslo som vil være anonyme.

– De følte det samme som meg da de leste om ulykken i nyhetene. De ville bidra. Sønnen i huset er United-fan og han skal få den i gave, sier Ertsås.